16.3 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Harlekinovci navdušili na zimski produkciji

Šentjur, 12. 12. 2015 – Harlekin – Društvo za umetnost plesa je društvo, ki sicer izvira iz Celja, vendar so ob pomanjkanju tehnično naprednejše dvorane v matičnem kraju svojo zimsko produkcijo prestavili v Ipavčev kulturni center Šentjur. Vodja plesne šole je Ana Vovk Pezdir, koreografinja in plesna pedagoginja, ki je leta 1991 iz potrebe po lastni viziji o pedagoškem in koreografskem delu ustanovila podjetje Harlekin, ki ga je po 15 letih opustila, in skupaj s plesalkami ustnovila Harlekin – društvo za umetnost plesa Celje. Vovk Pezdirjeva je tudi ustvarila način plesnega izobraževanja, imenovan “plesna piramida”, in ga uvrstila v slovenski prostor. Med drugim se v plesni piramidi otroci po 10. letu starosti odločijo, ali bodo nadaljevali svoje plesne korake ob pouku sodobnega plesa ali ob pouku klasičnega baleta.

V Šentjurju pa so na zimski produkciji predstavili zaključen spekter plesnih skupin – od nastopov predšolskih otrok in pripravnic, ki so si za rdečno nit nastopa izbrali literarna dela Roalda Dahla (Tovarna čokolade, Grde in lepe misli, Velikan pobira nočno moro in trosi lepe sanje). Mentorica najmlajših je bila prav ustanoviteljica Harlekina Vovk Pezdirjeva, nastopile pa so skupine “ta mali 1”, “pripravnice 2” in “ta mali 2”. Pepelkino zgodbo so predstavile plesalke 1. in 5. razreda baleta, kjer je vidnejšo vlogo odigrala Šentjurčanka Maja Kovačič. Umetnost giba v sodobnem plesu so predstavile plesalke 1., 3. in 5. razreda sodobnega plesa in plesna skupina AKT. Zaključili pa so še s tremi skupinami “Modern začetki”, “AKT Junior” in “AKT”. Med plesalkami pa je bilo kar nekaj Šentjurčank. Poleg tega pa je tudi predsednica društva Nataša Kovačič naša občanka.

Ob samem začetku produkcije, pa so si lahko gledalci dveh predstav ogledali tudi premierni vidospot Šentjurčanke Špele Jezovšek in njene pesmi Dokler. Videospot je produciral Boštjan Korošec in posnetek, ki so ga vsi videli prvič, je navdušil dvakrat popolnoma polno dvorano IKC. Posnetek pa je napovedala kar Špelina mama, Barbara Gazvoda Jezovšek. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Prijateljstvo brez meja – Erasmus + projekt Discover and Create

Jure Godler

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler

Urška Arlič Gololičič: »Danes operni oder zahteva gledališko prezenco in ne le ‘park and bark’ kot nekoč.«

Jure Godler

Stelli je za las ušel slovenski izbor za Evrovizijo

Jure Godler

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

Stella z Oceanom osvojila FeNS 2019

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več