21.6 C
Šentjur
13/10/2019
sentjur.net

Adventni venčki Društva kmetic Mavrica navdušili

Šentjur, 27.12.2018 –  Počasi, a vztrajno se približujejo decembrski dnevi in v tem času je adventni venček že kar obvezen del prazničnega uvodnika. Kot vsako leto bomo tudi tokrat postopoma prižigali svečke in z vsako svečko bili bližje prazniku in prazničnemu vzdušju. Adventni venček je praviloma spleten iz rastlinja, ki je zimzeleno, najpogosteje je to smrečje, lahko je tudi mah, vejice cipres ali lovorja. Spleteni krog je navadno okrašen z raznobarvnimi trakovi ter ostalo dekoracijo, nanj so postavljene štiri sveče. Vsaka od njih predstavlja eno od štirih nedelj pred božičem.

Tako so v društvu kmetic Mavrica organizirali druženje in izdelovanje adventnih venčkov, pod vodstvom Martine Žurej, ki je vodila delavnico in bila vir odličnih idej. Delavnice se je udeležilo kar nekaj članic društva, ki so s skupnimi močmi in kreativnimi idejami naredile kar nekaj krasnih adventnih venčkov, ki so jih na koncu lahko odnesle domov. Kot so povedale za konec, so se učile ena od druge in na koncu so nastale krasne umetnine. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Šentjurske kmečke žene na izletu po Hrvaškem

Tjaša Ferlež

Šentjurčani imamo prvo penino

Jure Godler

Mavrica praznovala 25-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Majdina adventna razstava

Jure Godler

Advent v avli IKC

Jure Godler

Izdelovali so adventne venčke

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več