16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Adventni venčki Društva kmetic Mavrica navdušili

Šentjur, 27.12.2018 –  Počasi, a vztrajno se približujejo decembrski dnevi in v tem času je adventni venček že kar obvezen del prazničnega uvodnika. Kot vsako leto bomo tudi tokrat postopoma prižigali svečke in z vsako svečko bili bližje prazniku in prazničnemu vzdušju. Adventni venček je praviloma spleten iz rastlinja, ki je zimzeleno, najpogosteje je to smrečje, lahko je tudi mah, vejice cipres ali lovorja. Spleteni krog je navadno okrašen z raznobarvnimi trakovi ter ostalo dekoracijo, nanj so postavljene štiri sveče. Vsaka od njih predstavlja eno od štirih nedelj pred božičem.

Tako so v društvu kmetic Mavrica organizirali druženje in izdelovanje adventnih venčkov, pod vodstvom Martine Žurej, ki je vodila delavnico in bila vir odličnih idej. Delavnice se je udeležilo kar nekaj članic društva, ki so s skupnimi močmi in kreativnimi idejami naredile kar nekaj krasnih adventnih venčkov, ki so jih na koncu lahko odnesle domov. Kot so povedale za konec, so se učile ena od druge in na koncu so nastale krasne umetnine. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Članice Društva kmetic Mavrica so raziskovale Pohorje

Tjaša Ferlež

Kratko, a sladko druženje članic društva kmetic

Tjaša Ferlež

Članice Društva kmetic Mavrica so se podale na izlet v Celje

Jure Godler

Zagorela prva adventna šentjurska lučka

Jure Godler

Adventni venčki: Trend je mehko, kosmato in naravno

Jure Godler

Šentjurske kmečke žene na izletu po Hrvaškem

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več