-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Afera v Zgornjem trgu

Šentjur, 21. 8. 2015 – Letno prizorišče pri Ipavčevi hiši je letos precej samevalo. Organizatorji so večino prireditev zaradi napovedi slabega vremena prestavljali na bolj suhe in toplejše lokacije. Konec avgusta pa je prireditvam bilo vreme le naklonjeno, četudi je bilo potrebno strahoma pogledovati proti nebu, je to vzdržalo in končno pričaralo občutek poletnih prireditev. Prireditve v okviru Šentjurskega poletja so že v pojenjaju. Tokrat sta organizatorja, območna izpostava JSKD Šentjur in Literarno društvo Šentjur, gledalcem ponudila “kitarsko-poetični eksperiment,” pod naslovom Love affair, v izvedbi Eve Kovač in Igorja Bezgeta. Ona – Šentjurčanka, mojstrica pisane besede, avtorica izjemno uspešnih del Tri pike in Sonce zahaja v Celju, ter On – Mariborčan, mojster kitarskih strun, avtor, član glasbene skupine Papir, glasbeni pedagog in dejaven na številnih festivalih doma in v tujini.

“Ideja projekta Love affair je ljubezenska zgodba, poustvarjanje občutkov, ki se ob tem dogajajo vsem nam, skozi poezijo in glasbo,” nam je zaupala Kovačeva. V poeziji je poustvarila celotno zgodbo, od začetne romantične sreče, do bolečine. Celoten projekt je nastal kot želja dveh umetnikov pred enim letom. Prvič sta skupaj kombinacijo poezije in glasbe preizkusila na Literarnem jamu, ta čas pa je nastala tudi celotna zgodba – veliko pesmi. Kovačeva in Bezget pa sta dogodek tudi zvočno posnela in obiskovalcem v trajen spomin ponudila svojo zgodbo tudi na zgoščenki. Pesmi in glasba na zgoščenki in na projektu so avtorske. Koncept je razdeljen v tri dele in mišljen kot dramatični lok ljubezenske zgodbe. “Vse, kar gre enkrat gor, gre tudi dol,” je geometrijo loka opisal Bezget. S tem projektom sta skušala umetnika ljuden povedati, da bi čutili, da bi uživali v umetnosti. Načrtov za naprej nimata, saj sta v skupnih projektih spontana. Nenačrtno vsakodnevno ustvarjava. “Jaz ne iščem novih oblik, jaz jih najdem,” je še dodal kitarist, citirajoč slikarja Pabla Picassa. (Jure Godler)

 

Sorodne novice

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Šentjurčanki Alenki Jovanovski prestižna Veronikina nagrada

ViP

Šmarje pri Jelšah: Predano razgovarjanje s poezijo

Jure Godler

Poezija od Kalobja do Zlateč

Jure Godler

Ditka in Feri navdušila nabite “Križanke”

Jure Godler

Literarno branje 3 + 1 = ∞ !

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več