28.5 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

Ajdovski ”mali vrabček” žvrgolel na Ponikvi

Ponikva, 26. avgust 2017 – Po lanskoletnem zelo uspešnem gostovanju Petrovih tamburašev na ploščadi pred cerkvijo sv. Martina na Ponikvi se je tamkajšnje olepševalno-turistično društvo namerilo večere Pod orehom nadaljevati. Letos so Ponkovljani medse povabili dolgoletno igralko novogoriškega gledališča, sedaj pa svobodno umetnico, šansonjerko ter priložnostno tudi plesalko, Ajdovko Laro Jankovič ter izvrstnega harmonikaša z izkušnjami iz tujine Marka Brdnika. Skupaj že nekaj let nastopata z uspešno in že nekajkrat nagrajeno, sicer koncertno verzijo monodrame Kot jaz, posvečeno najuglednejši šansonjerki vseh časov Edith Piaf.

Bogata besedila, ki jih je iz francoščine prevedel Tomaž Letnar, je Jankovičeva izvedla s pravšnjo mero čustvene napojenosti, kot »La Môme Piaf« čuti ona. Šansone je povezala s kratkimi dialogi med Edith in njeno polsestro Simone, ki razkrivajo Piafino nemirno življenjsko naravo, sploh z ljubezenske plati. Z živim duhom Edith Piaf sta duet številčno občinstvo na Ponikvi preprosto navdušila, najbolj pa z legendarnim Milordom, ki sta ga bila po dolgem aplavzu primorana izvesti še enkrat. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Ponkovška znamenitost letos nekoliko bolj sramežljiva

Jure Godler

Martinovi dnevi Ponikva: Za konec še Martinova nedelja

Tjaša Ferlež

Martinovi dnevi Ponikva: Hrana je naše gorivo

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi je dišalo po jabolčnih dobrotah

Tjaša Ferlež

Pesmi iz škatlice vžigalic

Tjaša Ferlež

Ustvarjali pod orehom

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več