14.5 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Amadej Štrajhar dosegel izjemen uspeh

Slovenske Konjice, 1. 2. 2017 – Na Glasbeni šoli Slovenske Konjice se je odvilo 20. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov  Celjskega in Koroškega območja. Tekmovanje je bilo prvič izvedeno v Slovenskih Konjicah. Njaboljši glasbeniki, ki so dosegli več kot 90 točk, so se uvrstili na državno tekmovanje TEMSIG, ki bo v začetku marca na Gorenjskem. V kategoriji 21 učencev je zlata priznanja prejelo kar 17 od njih.

Izpostaviti velja mladega Drameljčana Amadeja Štrajharja iz Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. Mladi trobentač je izstopil iz povprečja in na tekmovanju dosegel vseh možnih 100 točk. Poleg posebnega priznanja za doseženih 100 točk je Štajhar prejel zlato priznanje, posebno priznanje za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Amadej Štrajhar se trobento uči pri profesorju Boštjanu Jagru, na tekmovanju pa ga je na klavirju spremljal Simon Jager, prof. (Jure Godler, foto: FB Glasbena šola Šentjur/osebni arhiv Franci Štrajhar)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

Mladi raziskovalci danes potrebujejo vaš glas

Jure Godler

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Tjaša Ferlež

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Jure Godler

Mladi gasilci pokazali svoje znanje

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več