25.3 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Bi glasovali proti stališču lastne stranke?

Z zadnjim vprašanjem v predvolilnem času tudi portal sentjur.net zaključuje s predstavitivijo poslanskih kandidatov. Jutri je volilni molk, v nedeljo pa za nekatere težko pričakovane volitve. V vsakem primeru bomo tudi v politiki dobili nove obraze, nove parlamentarne stranke, marsikateri od starih poslancev pa se bo moral posloviti. Kako bodo volitve razporedile razmerja, bomo morali počakati vsaj do nedelje pozno zvečer.

Za zadnje vprašanje vprašanje smo poslanske kandidate testirali, ali bi se postavili pred stališče lastne stranke v korist občin Šentjur in Dobje. Upamo, da smo vam z našimi vprašanji in odgovori poslanskih kandidatov uspeli olajšati nedeljsko odločitev. In še najpomembnejše današnje sporočilo: Pojdite volit! Odgovore smo omejili na 100 besed – prekoračitve dolžine odgovorov pa smo ustavili z besedo (STOP). Prejetih odgovorov nismo lektorirali, prav tako nismo dovolili sovražnega govora. Kandidate za poslance v DZ RS smo povprašali:

Bi v korist investicij v občini Šentjur in občini Dobje glasovali proti stališču lastne stranke?

Danica Polak Gruden (Gibanje Svoboda)

Ker se zavzemam in verjamem v odprt dialog in izmenjavo mnenj ter v moč odgovornega sodelovanja, sem prepričana, da do takšnih primerov niti ne bo prišlo.

Polona Bajt (SD)

Poslanec je izvoljeni predstavnik ljudstva, zato je njegova prva dolžnost ravnati v dobro ljudi, ki jih zastopa in slediti njihovim interesom. Tako bom ravnala tudi sama. Vsak dober in transparenten projekt velja podpreti in lahko zatrdim, da Socialni demokrati takšnim projektom ne bomo nasprotovali. Navsezadnje se vedno da doseči kompromis ter skupne rešitve in ne vidim razloga, da bi bilo potrebno za korist investicij v občinah glasovati proti stališču lastne stranke.

Tina Bregant (Povežimo Slovenijo)

Moje vrednote so jasne. Če gre za dobro ljudi, imajo ljudje prednost pred politiko. Se mi pa zdi pomembno, da na probleme gledamo kot na izzive. Da probleme depolitiziramo in začnemo z iskanjem stvarnih rešitev. V tem času potrebujemo dialog. Potrebno je sodelovanje, sobivanje in delo za skupne interese skupnosti in celotne države. Bistvo demokracije ni, da vsi enako mislimo; bistvo demokracije je sobivanje v različnosti.

Sem pa ponosna in vesela, da ste mi dali priložnost v občinah Šentjur in Dobje. Kraji, ki so dali takšno kulturno dediščino in imajo tako dobre, srčne ljudi, so prava vrednost celotne Slovenije.

Jasmina Duraković Pompe (Naša dežela)

Naša stranka bo močan glas Šentjurja in občine Dobje v Ljubljani v vseh relevantnih institucijah. Imamo možnost, da se razvijamo in rastemo skupaj s stranko Naša dežela, ki s ponosom predstavlja podeželje, kmete, gozdarje, sadjarje, vinogradnike in druge ljudi, ki ohranjajo in skrbijo za varnost naše države. Čaš je, da dobijo boljši položaj v družbi. Čas je za Našo deželo in to na teh volitvah.

Jelka Godec (Slovenska demokratska stranka – SDS)

V SDS se zavedamo pomena vlaganja v lokalno skupnost, zato se je v času sedanje vlade sprejelo več zakonov za zagotavljanje investicij na različnih področjih. Po več letih je bil objavljen javni razpis za investicije v osnovne šole in vrtce. V Šentjurju se investira v obnovo OŠ Gorica pri Slivnici, zagotovljena so sredstva za POŠ Kalobje v višini 1.95 milijona EUR, in še bi lahko naštevala. Osebno sem kot opozicijska poslanka podprla vladni amandma SNS za dvorano v Hruševcu. V SDS zagovarjamo stališče, da mora poslanec delovati v korist celotnega razvoja, zato takšno glasovanje ne more nasprotovati našemu stališču.

Aleš Gulič (Levica)

LEVICAsi s tem ne dela težav in tudi poslanci, občinski svetniki jih nimamo. Dovolj sem star, izkušen, izobražen, da vem, da je poslančev glas dragocen in nepovratno dan za vedno, zato: če bi se meni zdelo, da je investicija koristna, upravičena, potrebna, neškodljiva za okolje, sosede … če bi me Šentjur, Dobje prepričala, potem bi glasoval po svoji vesti ZA  ne glede na stališče stranke.

Urška Javornik (Lista Marjana Šarca – LMŠ)

Stranka, iz katere prihajam, nikoli ni in ne bo delovala v škodo razvoja katerekoli od slovenskih občin.

Cirila Lavbič (Nova Slovenija – Krščanski demokrati)

Treba je vedeti, da kandidata za poslanca da na listi stranka, vendar se pa vseeno ne sme pozabiti, da ta predlog poda lokalni odbor in tudi izvoljen je poslanec v lokalnem okolju zato ni noben politični greh, da poslanec  deluje v korist lokalnih investicij četudi to stranki ni najbolj po godu. Seveda pa je naloga poslanca, da poleg zagovarjanja lokalnih interesov prepriča tudi svoje ljudi v stranki, da zbližajo stališča in vsi podprejo tak lokalni interes.

Sorodne novice

Ali poslanski kandidati podpirajo napotitev slovenskih vojakov v Ukrajino?

Jure Godler

Kandidati odgovarjajo: Prestopi med poslanskimi skupinami

Jure Godler

Kandidati odgovarjajo: Se morajo male občine ukiniti?

Jure Godler

Kandidati odgovarjajo: Vzdržnost pokojninskega sistema

Jure Godler

Šentjur korak bližje lenti najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta

ViP

Pomagajmo Tajfunovcem na tekmo zvezd

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več