3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Blagovčane je družila pesem in radost

Trobni dol, 28. 12. 2018 – Društvo upokojencev (DU) Blagovna, ki bo konec januarja dopolnilo 21 let svojega uradnega delovanja, je ob koncu lanskega leta pripravilo družabno srečanje na Turistični kmetiji Salobir v Trobnem Dolu. Ko je veseli december že žarel od čarobnosti in veselja, so temu vzdušju svoj prispevek dodali še njihovi člani. 

V zavedanju, da je v življenju dobro izkoristiti priložnosti za prijetna druženja, ki pokažejo nove poti za veselje do življenja, obenem pa niso koristna le sebi, temveč svoj prispevek dajejo družbi, se upokojenci Blagovne radi tudi med letom udeležujejo nekaterih tradicionalnih prireditev. Ena izmed njih je mednarodna predstavitev v okviru ZDU Kozjansko. Vključujejo se v prikaz kmečkih opravil, sicer pa se radi odzovejo tudi na povabila ob krajevnih prireditvah in tudi drugod.

Zaključek leta pa je še posebej dobro izkoristiti za družabno srečanje, ko so čustva prepojena z mešanimi občutki, predvsem pri ranljivejših skupinah. Zbrana druščina DU Blagovna, ki jim predseduje Jožef Žnidar, je slovo od starega leta vzela precej zadovoljno in veselo. Družila jih je pesem ob harmonikarski spremljavi Branka Mešla. Za popestritev družabnega srečanja so medse povabili Ljudske pevce s Prevorja, ki so jim zapeli kar nekaj ljudskih pesmi in s tem pričarali na plano nostalgijo po starih časih. Skupne pesmi so nato odmevale še dolgo v noč, misli pa so jim že uhajale v novo leto, kjer jih čaka še veliko lepega. (Majda Rezec) 

Sorodne novice

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler

Harlekinovci znova s plesom zaključili leto v Šentjurju

Jure Godler

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Temperementna Španija v objemu Harlekina

Jure Godler

Prejeli smo: TBA pozdrav poletju

Jure Godler

Prejeli smo: Plesalci iz Hruševca postali državni prvaki

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več