18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Bo korupcija v zdravstvu dobila epilog?

Šentjur, 11. 10. 2018 – Danes so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalisti izvršili hišne preiskave v povezavi z nakupom žilnih opornic. Osumljena oseba naj bi več zdravnikom kot protiuslugo za posel z žilnimi opornicami dala različna nedovoljena darila. Neuradno nacionalni mediji govorijo o 100.000 evrih protipravnega premoženja. Svoje mnenje je podala tudi šentjurska poslanka in predsednica komisije DZ, ki je preiskovala sum korupcije pri poslu z žilnimi opornicami, Jelka Godec. Novinarsko konferenco je sklicala v prostorih SDS v Šentjurju. “Če je to rezultat našega vmesnega in končnega poročila, sem vesela, da sta se NPU in specializirano državno tožilstvo odločila, da je dovolj dokaznega gradiva za obisk zdravnikov v določenih bolnišnicah,” je uvodoma povedala Godčeva, čeprav je preiskavo pričakovala prej.

Preiskovalcem pa je dala tudi nasvet, naj se ne osredotočajo zgolj na zdravnike, ampak naj temeljito preiščejo tudi vodje nabav, direktorje, predvsem pa dobavitelje, ki so soudeleženi pri celotni aferi. Torej tiste, ki naj bi podkupnine dajali, in tiste, ki naj bi jih prejemali. Izpostavila je, da je komisija zbrala dovolj dokazov. Izrazila pa je tudi zaskrbljenost, da bo današnja akcija le razburkala javnost, dala vtis, da se je NPU odločil, da nekaj naredi na tem področju in da na koncu “iz tega viharja ne bo nič”. Izpostavila je, da je nesmiselno pregledovati dokumentacijo v bolnišnicah, saj so to dokomentacijo že predali preiskovalni komisiji, ti pa naprej NPU-ju. Prav tako je izpostavila nesmisel preiskovanja zdravnikov doma, saj tam ne bodo nič več našili, saj naj bi se ta sum korupcije izvalal do leta 2014. “Bi pa bilo smisleno preveriti račune dobaviteljev, tuje račune in zasebne tekoče račune vpletenih,” je sugerirala Godčeva in poudarila, da je bila končna odločitev preiskovalne komisije pravilna. (Jure Godler)

Sorodne novice

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler

So slovenski kmetje na robu izumrtja?

Jure Godler

Šentjurčanki med najbolj uspešnimi politiki septembra

ViP

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP

‘Občino Šentjur bomo naredili veselo in sproščeno’

Jure Godler

Diaci dobil protikandidatko: v županski boj tudi Jelka Godec

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več