24.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

Bodi v svoji besedi resničen, v dejanju pravičen

Ponikva, 18.5.2019 –  Letos sklepamo že devetnajsto leto branja knjig iz Slomškovega bralnega koša, pri katerem vsako leto sodeluje okrog dva tisoč bralk in bralcev iz več kot šestdeset župnij iz cele Slovenije. Tudi tokrat je srečanje potekalo na Ponikvi, namenjeno pa je medsebojnemu druženju vseh bralcev in bralk, spoznavanju blaženega Antona Martina Slomška, podelitvi priznanj in zahvalni sveti maši za vse prejeto v minulem bralnem letu.

Kot vsako leto so tudi letos organizatorji pripravili kratek kulturni program, v katerem je svoje delo predstavila dramska skupina Osnovne šole Blaža Kocena Ponikva z vsem dobro znanim dramskim delom Bratovščina Sinjega galeba, pod mentorstvom Irene Zevnik. Po ogledu predstave je zbrane v telovadnici OŠ Blaža Kocena Ponikva spremljala pesem, saj so otroci s skupnimi močmi prepevali pesmi, najpogumnejši med njimi pa so si upali priti na oder tudi kaj pokazat. Za glasbeno podlago je na kitari skrbel »odklopljen« Grega. Kasneje so tako kot vsa leta do sedaj podelili priznanja za štiri leta zvestega branja in kasneje v cerkvi še nekaj priznanj za devetletno zvesto branje knjig.

Skupnemu kosilu iz nahrbtnika je sledilo spoznavanje znanih ponkovških mož, kot so Blaž Kocen, Štefka Drolc, Primož Zagajšek, Stanko Buser in Anton Martin Slomšek. Udeleženci so se po malici podali na pot od točke do točke, kjer so jih pričakali animatorji in na zanimiv način z zanimivimi nalogami predstavili znane obraze, ki so včasih živeli na Ponikvi, dobre volje in otroškega smeha zagotovo ni manjkalo. Dan so tako sklenili s sveto mašo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi. Bogu so se zahvalili za vse prejete modrosti bogatih knjig, ki izhajajo iz življenja in vodijo v Življenje.

(Tjaša Ferlež )

Sorodne novice

Ustvarjali pod orehom

Tjaša Ferlež

Obudili spomin na Bratovščino Sinjega galeba

Tjaša Ferlež

“Mož beseda več velja kakor kup zlata”

Jure Godler

Bodo začeli zbirati podpise za ukinitev TV šova Kmetija?

Jure Godler

V šoli za življenjsko uspešnost

Jure Godler

Igrali so se gledališče

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več