18 C
Šentjur pri Celju
13/06/2021
sentjur.net

Cankar se predstavi skozi otroške oči

Šentjur, 10. 6. 2018 – V hramu šenturskega likovnega ustvarjanja – Galeriji Zgornji trg – so tokrat gostili nadebudne likovne umetnike. Mladi ustvarjalci so se namreč udeležili dvodnevnih tematskih slikarskih delavnic, ki jih je organizirala JSKD OI Šentjur oz. vodja izpostave Nastija Močnik. Dva dni so se otroci pod mentorstvom Manje Koren Kodele družili s čopiči, barvami, platni, svinčniki in po novem letos tudi z glino. Z različnimi tehnikami pa izražajo svojo bogato domišljijo. Ker so se teh delavnic udeležili bolj kot ne isti mladi umetniki, je mentorica krožka opazila njihov konstanten napredek, natančnejše risanje in veliko zavzetost pri ustvarjanju. Njihove izdelke pa je organizatorica razstavila v Galeriji Zgornji trg, tudi zaradi tega, “da otroke navadimo na galerijske prostore, saj otroci niso obiskovalci likovnih razstav, še manj pa razstavljalci v galeriji,” je povedala Močnikova.

Namen likovnih delavnic je tudi, da otroke seznanijo z različnimi tematikami in s tem usmerijo njihovo likovno izražanje. Ta tematika pa ponavadi bazira na kakšni pomembni obletnici, zato sta si mentorica in organizatorica izbrala Ivana Cankarja, saj letos obeležujemo 100-letnico njegove smrti. Ker so otroci premladi, da bi razumeli njegovo ustvarjanje, so našli navdih tudi v njegovih znamenitih brkih. Letošnje delavnice se je udeležilo 20 mladih likovnikov, ki so iz rok mentorice prejeli priznanja. Za kulturno popestritev so poskrbeli plesalci Kulturno-umetniškega društva Trta Dolga Gora. Skupina šteje 18 plesalcev in dva muzikanta, plesalci pa so stari od 5 do 11 let. Mentor skupine je Jože Kadenšek, za glasbeno podlago dveh zaplesanih spletov pa sta poskrbela oče in hči Jože in Alja Dobnik. (Jure Godler)

Sorodne novice

Dvajset let v skladu s kulturo

Jure Godler

Prešeren, rock in Toš

Jure Godler

Nastija Močnik: Nisem si več gnala k srcu, da na dogodek ni bilo sto novih poslušalcev

ViP

S filmskimi popevkami pričarali romantiko

Jure Godler

RamnaJazz 2018: še večji, še boljši!

ViP

Večer ljudske pesmi pod Ipavčevo lipo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več