10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Čar orienta z dežja pod kap

Šentjur, 9. 6. 2023 – Šentjursko poletje je sklop prireditev številnih organizatorjev dogodkov na Šentjurskem. Poteka pod okriljem občine Šentjur, ki za ta namen nameni sredstva iz razpisa. Žal pa se letošnja premierna prireditev ni izšla po načrtih organizatorja. Tik pred samim začetkom so bile članice na novo ustanovljenega Kulturno-umetniškega društva Sahar primorane poiskati suh prostor za svojo prireditev Skrivnostni orient. Dobrih dvajset minut pred začetkom prireditve je začelo deževati in plesalke so bile primorane prizorišče dogajanja preseliti v avlo OŠ Hruševec Šentjur, ki je bil njihov rezervni prostor v primeru dežja. Z malo zamude se je šolska glavna avla spremenila v Skrivnostni orient.

Številni nastopajoči

Organizatorica Nina Jakončič Ploštajner je k sodelovanju povabila številne plesne skupine iz skoraj celotne Slovenije, ki skupaj gojijo ljubezen do orientalskega plesa. Tako so svoje plesno znanje poleg organizatoric pokazle tudi plesalke (in plesalec) iz Zavoda Ornament, KUD Magnolije, Flame&co, Fenix tribe, Santam in Harema skrivnosti. Prireditev je povezovala Tatjana Koštomaj. Uvodoma so zapele petošolke hruševske vokalne skupine, pod umetniškim vodstvom Mojce Krevel.

Za presežek večera pa so poskrbele domačinke, ki so navdušile z dvema plesoma – s ciganskim in plesom s krili. Dekleta, ki plešejo pod mentorstvom Nine Jakončič Ploštajner, so se v obeh plesih odlično znašla in od gledalcev izvabila močan aplavz. Za konec Skrivnostnega orienta so vsi nastopajoči zaplesali še pred leti popularno Jeruzalemo in tako zaključili prvo prireditev Šentjurskega poletja. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Danijel Berden)

Sorodne novice

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Jure Godler

Šentjursko poletje začeli z orientalskim večerom

Jure Godler

S plesom obudili čare in skrivnosti orienta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več