-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Članstvo v OOPZ prinaša veliko prednosti

Šentjur, 28. 1. 2017 – Območna obrtno-podjetniška zbornica Šentjur je v soboto v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pripravila tradicionalno slovesnost. Otvorili so jo pevci šentjurske vokalne skupine 7 de’ci z Ipavčevo Slovenec sem. Pozdravni govor pa je pripadel predseniku OOPZ Šentjur Zdenku Horvatu. “Zbornica se trudi, da bi bilo za podjetnike poslovno okolje čim bolj prijazno ter jim pomaga premagovati težave s katerimi se soočajo,” je povedal predsednik. Priznal pa je, da odkar je članstvo v zbornici prostovoljno je manj tudi članov v zbornici, podjetniki pa se premalo zavedajo, da brez pritiska zbornice nebi bilo 40 % investicijskih olajšav in drugih pomoči.

Osrednji govornik na prireditvi je bil Branko Meh, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Ta je v razmeroma dolgem govoru. Izpostavil je, da je zbornica odličen sistem, ki ga podjetniki premalo izkoriščajo. Pri davčni reformi so uspeli ohraniti davčne olajšave ter izpostavil težave regresnih zahtevkov. Zbrane pa je pozdravil tudi podžupan občine Šentjur Robert Polnar.

Nagrajenci

Plakete za 20 let opravljanja dejavnosti so prejeli: Iztok Duraković (Duraković gradbeništvo), Marjana Felicijan (Biro-izkop), Štefan Gajšek (Mizarstvo), Tomaž Gajšek (Zlatarstvo – izdelava in prodaja nakita in podobnih izdelkov), Peter Lavbič (Inštalaterstvo centralnih in vodovodnih napeljav), Rudolf Šolinc (Prevozi), Branko Veber (Prevozništvo), Jožef Arzenšek (Zemeljska gradbena dela pri nizkih gradnjah), Marija Drame (Avtoprevozništvo Zupanc), Silvo Gobec (GS Metal), Milan Kolar (Instalacije), Janez Kukovič (ELKOM Elektroinstalaterstvo), Janko Pungeršek (Avtoprevozništvo), Boris Rečnik (Instalaterstvo), Mirjana Verhovšek (Kopija), Vilkograd nizke gradnje d.o.o. ter podjetje Zagajšek d.o.o..

Za 30 let opravljanja dejavnosti so prejeli priznanja: Cvetko Artnak (Elektro strojni elektronski izdelki), AGM Arzenšek d.o.o. Marjeta Frece (Frizerstvo Marjetka), Franc Maček (Avtoprevozništvo Mek), Anton Maček (Prevoz in druge storitve), Majda Mauer (Cvetličarna Majda), Milan Obrez (Prevoz blaga in okrepčevalnica), Martin Podgoršek (Čevljarstvo Peta), Franc Štor (Izolaterstvo, splošno kleparstvo in krovstvo), Danilo Arčan (Avtoprevoz), Jožica Jug (Gostilna) ter Marjan Masten (Avtoprevozništvo in zemeljska gradbena dela).

Za 40 let opravljanja dejavnosti je priznanje prejel Jože Gračner (Avtoopust). Zadnji paket spominskih daril pa so organizatorji dogodka podelili upokojenim obrtnikom in podjetnikom. Darila so prejeli: Jože Gračner (Avtoopus), Magdalena Grdina (Izdelava in pakiranje embalaže), Martin Podgoršek (Čevljarstvo Peta), Jože Stojan (Avtoprevozništvo), Ivan Tojnko (Avtoelektrika) Danilo Arčan (Avtoprevoz), Ivan Grajžl (Elektrovarjenje), Janko Pungeršek (Avtoprevozništvo), Drago Škoberne (Avtoprevozništvo), Frančišek Škoberne (Kamnolom Jimmy), Alojz Trobiš (Diesel mehanik-prevozi) in Stanislav Valner (Prevozništvo-vrtnarstvo Valner). Po koncu uradnega dela pa so si podjetniki ogledali še gledališko predstavo v izvedbi KUD Šmartno v Rožni dolini. Preireditev je povezoval Luka Žerjav. (Jure Godler)

Sorodne novice

Stoletnica PGD Ponikva s številnimi priznanji

Tjaša Ferlež

Praznik Občine Dobje in okrogla obletnica šole

Jure Godler

Razglasili so županova vina 2022

Jure Godler

Podelili priznanja našim športnikom in prostovoljcem

Jure Godler

Ipavčevi plaketi v roke humanitarki in kulturnici

Jure Godler

Rekordno število zlatih priznanj za šentjurske vinogradnike

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več