6 C
Šentjur pri Celju
19/10/2021
sentjur.net

Dedek Mraz obdaril 1150 šentjurskih otrok

Šentjur, 23. 12. 2016 – Zveza prijateljev mladine Šentjur (ZPM) in Društvo prijateljev mladine Šentjur sta, tako kot že vrsto let, pripravila obdaritev za vse otroke, stare med 2 in 7 let, ki imajo stalno prebivališče v Občini Šentjur. Projekt že vrsto let vodi Albina Karmuzel, predsednica ZPM, pri tem pa ji pomagajo številne prostovoljke v društvu. Obdarili so 1150 otrok, kar pa zagotovo ni majhna številka.

Otroci v treh starostnih kategorijah so prejeli knjige in didaktične igrače. Čeprav se Dedek Mraz vedno bolj briše iz kolektivnega spomina in ga izpodrinja Božiček, pri prvem še vedno vztrajajo v ZPM. “Dedek Mraz je pravljično bitje, dober mož izpod Triglava. Je slovenski simbol s povhovko na glavi in na plašču ima pripet slovenski nagelj, kar zagotovo daje dobremu možu domačo težo,” je povedala Albina Karmuzel. Otroke pa so počastili tudi s predstavo Gledališča Smejček Praznična detektivka, kjer deklici Ajdi nekdo izmakne darila pod okrašeno jelko. Celoten projekt obdarovanja otrok je bil vreden 10.000 evrov, od tega prispeva 7.700 evrov občina, razliko pa različni donatorji.  (Jure Godler)

Sorodne novice

Dedek Mraz je darila poslal kar po pošti

Jure Godler

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Jure Godler

V Šentjurju kar dvakrat silvestrovali

Jure Godler

Dedek Mraz prišel s Kraljico sveta

Jure Godler

Prejeli smo: KEA ponovno obdarila otroke zaposlenih

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več