19.8 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Dejan Mihevc novi trener KK Tajfun

Šentjur, 18. 6. 2014 – Po koncu lanskoletne katastrofalne sezone vodstvo šentjurskega prvoligaša ni več računalo na Edija Dželalijo. Zato je vodstvo kluba k sodelovanju povabilo Šentjurčana Dejana Mihevca. Mihevc je v šentjurskem košarkarskem kolektivu že začel delovati v prelomu tisočletja z delom pri mlajših selekcijah. V prvi prvoligaški sezoni je bil pomočnik trenerja Igorja Pučka, nekaj sezon tudi pomočnik drugim trenerjem. Vidno vlogo je pustil tudi pri organizaciji mlajših selekcij. Kalil se je v Košarkarski zvezi Slovenije in v ZDA, lansko leto je vodil prvoligaša Grosuplje.

Vizijo kluba z novim trenerjem je predstavil predsednik kluba Igor Jecl. “Iz lanske turbulentne sezone smo se dosti naučili in napak ne želimo več ponavljati,” je povedal. Po koncu sezone so opravili kar nekaj intervjujev za trenerja članske ekipe, na koncu pa so se odločili, da sklenejo svojo pot s trenerjem Mihevcem. Izpostavil je višjo stopnjo pripadnosti, saj je novi trener domačin. “Cilji kluba so uvrstitev v ligo za prvaka in na zaključni turnir pokala ter delo z mladimi,” je povedal predsednik. Novi trener bo imel vlogo krovnega upravljanja z vsemi mladimi selekcijami, saj v prihodnosti računajo predvsem na doma privzgojene igralce.

“Bolj pomemben razlog, da sem pristopil, je ta, da je Šentjur vedno bil v mojem srcu,” je na novinarski konferenci povedal Mihevc. Klub je dobro organiziran, v njem deluje veliko ljudi, ki so entuziasti, in ima visoke ambicije. Dejan Mihevc je podpisal triletno pogodbo. “Vsaka poteza pri izbiri okrepitev bo dobra in premišljena, saj ko se bo sezona začela, da bomo 100-odstotno pripravljeni,” je povedal novi trener. Začeli bodo že med poletjem, saj je to “mrtvo obdobje” zelo pomembno za uigranost ekipe. “Vse trdo delo je narejeno čez teden v dvorani, tekma pa je čas za zabavo,” doda. (J. G.)

Sorodne novice

Košarkarski klub Šentjur v novo sezono z novim trenerjem

Jure Godler

Dončić podpisal za Šentjur

Jure Godler

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler

Tomaž Bolčina se vrača v Šentjur

Jure Godler

Prvoligaški ekipi se je pridružil Pavle Boljkovac

Jure Godler

V naslednji sezoni želijo biti navdušeni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več