14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Demm z novo skladbo Za tebe v torek ne obstajam

Dolga Gora, 13. 4. 2023 – Mlada skupina s Ponikve, ki se je pred časom imenovala Lesni Štromi, se je preimenovala v DEMM in izdala svojo prvo skladbo. Skupino sestavljajo štirje člani Jan Kolbič s Ponikve (kitara, backvokal), Urban Kavkler iz Makol (kitara, vokal), Tilen Potočnik iz Dolge Gore (bas kitara, backvokal) in Marko Brglez iz Dolge Gore (bobni, backvokal). Band DEMM je nastal spontano, ko so bili danes dvajsetletniki še najstniki.

Poznali so se že v srednji šoli, prelomnica zanje pa je bilo poletno delo v Podčetrtku. Pravzaprav prosti večeri med poletnim delom, kjer so fantje ugotavljali, da jih zanimajo podobne stvari, da imajo radi muziko in imajo skupne ambicije. Tako so osnovali svoj prvi band. Redno so se dobivali v svojem prostoru za vaje, si izmenjavali glasbeno znanje, mnenja in debatirali pozno v noč.

Eden šel, prišla dva

Mladost je naredila svoje, eden od ustanovnih članov je šel, a prišla sta dva nova – in tako je še danes. Štirje mladeniči so si sprva nadeli ime Lesni štromi, priredili svoj prvi koncert in sodelovali na glasbenih natečajih (Šourock – finale, Citybend – zmagovalci). A nekaj ni bilo čisto prav. Po prvih pozitivnih odzivih na obeh natečajih so se mladeniči glasbe lotili resneje – začeli so se poglabljati v svoje že spisane glasbene ideje, med njimi izbirali najboljše in jih pilili. Danes so pred vami band DEMM s prvim avtorskim komadom

‘Za tebe v torek ne obstajam’

DEMM priznavajo, da je njihova prva pesem nastajala več kot pol leta. Indie rock smells-like-disco glasbeno podlago in strukturo skladbe so imeli, pri besedilu pa je manjkala teža, ki jo je vsebovala melodija. Dokler se DEMM niso sprejeli takšne, kot so: mladi, divji, mogoče malo jezni in glasni. Iz stavka, ki so ga po naključju slišali izreči mimoidoče dekle (”… za mene on v torek ne obstaja”) je nastala še zgodba “Za tebe v torek ne obstajam”. To je komad o mladosti, nori naivnosti, lažnemu sprenevedanju in grenkemu priokusu, ki ga puščajo prve simpatije v velikih mestih, v najboljših letih njihovega življenja. Študentje še vedno žurajo ob torkih! (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurčanka osvojila japonska srca s skladbo Grom

Jure Godler

Skupina Demm napoveduje novo skladbo

Tjaša Ferlež

Gorenjci čudovito zapeli Josipovo pesem

Jure Godler

Vokalna skupina 7 de’ci leto zaključuje s prvencem

Jure Godler

Sekstakord s slovensko priredbo skladbe Hvala ti

Jure Godler

Ne igraj se, deklica

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več