19.8 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Dirka po Sloveniji tokrat kar čez Zgornji trg

Šentjur, 2. 6. 2021 – Na celjskem Starem gradu je bila danes, dober teden dni pred prihodom Dirke po Sloveniji v naše kraje in natanko teden pred njenim začetkom, novinarska konferenca s predstavitvijo 2. etape. V Slovenijo po enoletnem epidemiološkem premoru prihaja Dirka po Sloveniji, ki jo že od začetka gostimo tudi na cestah občine Šentjur. V tem času je pridobila ogromne, mednarodne dimenzije, saj jo lahko milijoni po vsem svetu spremljajo preko TV prenosa globalnega Eurosporta, prav tako pa mnogi gledalci nacionalne televizije.

Na današnji novinarski konferenci so se v družbi direktorja dirke Bogdana Finka in direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak zbrali gostitelji občin 2. etape, ki bo na drugi dan dirke, 10. junija. Župani občin, kjer je trasirana dirka, se aktivno vključujejo v njeno izvedbo. Štart tokratne 2. etape bo Občina Žalec, gostiteljice so še občine Braslovče, Velenje, Šoštanj, Vransko, Šentjur in Štore, medtem ko cilj ravno na Starem gradu gosti Mestna občina Celje.

Tudi Tadej Pogačar

Kot je poudaril direktor dirke Bogdan Fink, od vsega začetka motivator in motor organizacije dirke, jo tudi letos še zaznamujejo epidemiološki ukrepi, ki bodo nekoliko narekovali navijaško vzdušje, vseeno pa računa na izjemno podporo in odlično izvedbo dirke, na katero prihaja lanskoletni zmagovalec Tour de France Tadej Pogačar, drugi najboljši kolesar na svetu. Predvideva, da bodo tudi zaradi te konkurence ekipe šle na vse ali nič in da bomo gledali izjemno zanimive spopade. Direktorica STO Maja Pak je pojasnila, da je turistična organizacija prepoznala ogromen potencial dirke za promocijo slovenskih krajev, ponudbe, kar prinese 120 milijonov gledalcev, ki jih dosega Eurosport. Stavimo namreč na zeleni, butični turizem, ki bo v časih po epidemijI prišel še bolj do izraza, naši kraji pa imajo v tem pogledu ogromno potenciala.

Tokrat pa, tako Pakova, ob okrevanju domačega turizma, gre velika pozornost domačemu gostu, ki naj odkriva Slovenijo. Župani gostujočih občin so predstavili nekatere posebnosti svojih krajev, spregovorili so Bojan Šrot (MO Celje), Janko Kos (Občina Žalec), Franc Sušnik (Občina Vransko), Tomaž Žohar (Občina Braslovče), Miran Jurkovšek (Občina Štore) in župan mag. Marko Diaci (Občina Šentjur). Skupaj so odgovarjali o prizadevanjih za izgradnjo kolesarskih poti, za kar so postorili že ogromno, z njimi pa bo povezana praktično celotna Savinjska regija, ki jo bo vse bolj pokrival tudi poenoten sistem izposoje koles KOLESCE.

Župan mag. Marko Diaci je poudaril, da Občina Šentjur dirko gosti že od njenih začetkov ter da je bil s skupnimi močmi najden tudi način, da se dirka pripelje skozi Šentjur tudi ob sedanjih zaporah ob izgradnji krožišča s podhodom pri OŠ Franja Malgaja Šentjur. Tokrat bo karavana kolesarske elite zapeljala skozi Zgornji trg in mimo Ipavčeve hiše, ravno v letu, ko obeležujemo 100-letnico Josipa Ipavca.

DIRKA PO SLOVENIJI V ŠENTJUR PRIHAJA V ČETRTEK, 10. JUNIJA, OB CCA. 14.00 URI IZ SMERI ŠTOR (iz regionalke pri BČ na Ljubljansko, skozi krožišče, čez most, levo proti Dolam, pri OŠ Franja Malgaja skozi Zgornji trg, dol Pod Rebrami nazaj na regionalko proti Dolam, na krožišču v smeru Goričice ter čez Proseniško).

VABLJENI OB TRASO K NAVIJANJU!

VEČ O DIRKI NA: https://tourofslovenia.si/sl/etapa/2

Sorodne novice

Kolesarji v drugi etapi švignili mimo Šentjurja

Jure Godler

Jubilejna kolesarska dirka vnovič čez Šentjur

ViP

Kolesarska elita znova odbrzela skozi naše kraje

Jure Godler

Kolesarski asi tudi letos skozi našo občino

ViP

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Zaradi kolesarske dirke – danes zapore nekaterih cest

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več