10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Dobili so novega ribiškega carja

Gorica pri Slivnici, 10. 6. 2023 – V soboto 10. junija, je na Slivniškem jezeru potekalo tradicionalno tekmovanje za ribiškega carja ribiške družine Voglajna. Tekmovanja se je udeležilo 24 ribičev, članov RD Voglajna. Tekmovanje poteka tako, da se skupaj lovi štiri ure, v ulov pa se šteje najtežja riba, ki jo tekmovalec lovi po pravilih RD Voglajna.

Ulovljenih je bilo nekaj krapov, ploščičev in androg. Nagrade za najboljše ulove so bile praktične (vrednostni bon za ribiško trgovino), ki jih je podarila RD Voglajna, Zmagovalec pa je v dar prejel letno ribolovno dovolilnico za naslednje leto. Predsednik ribiške družine Voglajna Zlatko Hofman je tradicionalno “okronal” novega ribiškega carja, ki je postal Martin Petek (krap teže 10.020 g), drugo mesto je pripadlo Klemnu Tovorniku (krap 9.600 g), tretje mesto pa Anici Plahuta (ploščič 860 g). Ob koncu tekmovanja je bila pogostitev in družabno srečanje vseh ribičev. (Tjaša Ferlež, RD Voglajna)

Sorodne novice

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

”Športali” Slivniškemu jezeru in krajevni skupnosti v čast

Jure Godler

Za pokal KS Slivnica ribarili v dežju

Jure Godler

Člani DU Šentjur odlični v šahu, ribolovu in balinarju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več