10.7 C
Šentjur pri Celju
19/05/2024
sentjur.net

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Gorica pri Slivnici, 4. 6. 2023 – Od petka, 2. junija, do nedelje, 4. junija, je potekala na tekmovalni trasi Slivniškega jezera zadnja tekma v lovu krapov z utežmi. Tekmovanje poteka po pravilih RZS (Ribiške zveze Slovenije) in mednarodnih pravilih FIPSed. V ulov se štejejo ribe vrste krap in amur, ki se po tehtanju nepoškodvane vrnejo nazaj v vodo!

Na tekmovanju je sodelovalo pet ekip, od tega dve domači ekipi ribiške družine Voglajna. Prve tri ekipe so se uvrstile naprej na svetovno prvenstvo, ki bo letos septembra potekalo v Franciji. Najtežjo ribo je ujelo RD Ilirska Bistrica, in sicer amurja dobrih 18 kg,  največ rib pa je ulovila domača ekipa RD Voglajna 1, in sicer preko 200 kg. Državni prvak za leto 2023 je RD Voglajna 1 v sestavi tekmovalcev Rok HorvatDražen Jurčević in Željko Pušnik.

Tekmovanje je potekalo v dobrem vzdušju in lepem vremenu, ob koncu tekmovanja pa je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev pokalov. Besede zahvale in prijetne izkušnje tekmovalcev so povedale mnogo stvari o sami organizaciji izpeljanega tekmovanja. »Tekmovanje je potekalo brez zapletov, ni bilo pripomb na sodnika in tehtalce, v upanju, da v naslednjem letu RD Voglajna ponovno organizira tovrstno tekmovanje,« nam je še zaupal Željko Pušnik. Končni rezultat tekme in državnega tekmovanja: 1. mesto RD Voglajna 1, 2. mesto RD Ilirska Bistrica, 3. mesto RD Slovenska Bistrica, 4. mesto RD Voglajna 2 in 5. mesto RD Pesnica Lenart. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Harmonikarka Sinja Gračnar že tretjič zmagovalka Šentjurjevega

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Šentlok zaključil koledarsko leto z medobčinsko trening tekmo

Danijel Berden

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več