18.9 C
Šentjur pri Celju
05/07/2022
sentjur.net

Dobjani do novega igrišča za odbojko

Dobje, 18. 6. 2022 – Več let si je Občina Dobje prizadevala za izgradnjo igrišča za odbojko na mivki, da bi lahko mlajše in starejše generacije preživljale skupni čas v poletnih športnih aktivnostih. Naši športni navdušenci so odbojko igrali v sosednjih občinah, saj v Dobju do letos ni bilo zunanjih športnih površin za odbojko. Zato je v preteklem letu Občinski svet Občine Dobje na predlog župana uvrstil to investicijo v proračun in poleti 2021 so stekla dela za izgradnjo. Izvajalec del je bilo podjetje GIC gradnje d.o.o iz Rogaške Slatine, končna vrednost investicije pa je bila  cca. 80.000 EUR, od katerih smo na razpisu Ministrstva za šolstvo pridobili 22.000 EUR.

Na zadnji seji Občinskega sveta je bilo odločeno, da bo igrišče v upravljanje prevzelo dobjansko mladinsko društvo, ki bo imelo skrb za razporede in urejanje igrišča. V dopoldanskem času pa bo igrišče uporabljala tudi OŠ Dobje. V soboto so s prerezom traku uporabi predali novo igrišče, ob 16.30 uri pa je sledil Vaški turnir v odbojki na mivki, Turnir pa je tudi eden izmed spremljajočih dogodkov Občinskega praznika Občine Dobje v letu 2022.  V avgustu se načrtuje še en turnir v odbojki na mivki, na katerega se bodo lahko prijavili vsi. Upamo, da bo igrišče za odbojko na mivki dobro in dolgo služilo svojemu namenu. (Občina Dobje)

Sorodne novice

Otvoritev športnega igrišča zmotilo neurje

Jure Godler

Uredili bodo tudi športno igrišče v Dramljah

Jure Godler

Odprli prenovljeno igrišče v Novi vasi

Jure Godler

Ekipa TIN osvojila turnir v odbojki

Jure Godler

Zgornji trg s prenovljeno podobo

Zoran Borovšak

Mivka med prsti, v laseh in še kje

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več