18.3 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Otvoritev športnega igrišča zmotilo neurje

Vrbno, 8. 6. 2018 – Na Vrhu Vrbna na Videžu je bilo v petek veselo. Krajani so se veselili nove in pomembne športne pridobitve, namenjene vsem krajanom in krajankam Krajevne skupnosti Vrbno – Podgrad. Povezovalka uradne otvoritve Polonca Mastnak je povedala, da so krajani novo igrišče že vzeli za svoje in je že postalo središče druženja, preživljanja prostega časa, mesto srečevanja in srce krajevne skupnosti. Zbrane pa je nagovoril župan občine Šentjur, mag. Marko Diaci. “Pomembno je, da ima vseh 13 krajevnih skupnosti najmanj eno športno igrišče,” je povedal. Za prebivalce KS Vrbno Podgrad je želja po novem športnem igrišču žarela že vsaj 40 let. V letu 2012 je Občina Šentjur odkupila to zemljišče, se prijavila na razpis Fundacije za šport in pridobila nekaj sredstev. Diaci je še poudaril, da tudi s to pridobitvijo sledijo strategiji dograjevanja in širjenja vrtčevske, osnovnošolske in športne infrastrukture.

Krajane in ostale občane pa je pozdravila tudi Mojca Tomažin, predsednica Krajevne skupnosti Vrbno – Podgrad. Ta je poudarila dobro sodelovanje z občino, saj je skupaj možno narediti veliko več. “Krajevna skupnost se je v zadnjih letih prebudila, krajani so se povezali, četudi jih nas ne povezuje šola ali kakšna druga investicija,” je dodala Tomažinova ter poudarila, da so športno igrišče zelo pogrešali in nanj čakali vrsto let. “To bo novo središče druženja in aktivnega preživljanja prostega časa,” je še dodala.

Vendar žal vreme ni dovolilo, da bi predsednica in župan v miru prerezala otvoritveni trak na golu, saj se je nad organizatorji in obiskovalci iznenada razbesnela nevihta. Tako so na hitro pod dežniki pojedli porcijo čevapčičev in spili pivo ter se odpravili pod kap. Tudi člani Ansambla Lunca, ki jim ni bilo dano prav zaigrati, so svojo opremo najprej skrili pod šotor, potem pa pod improvizirano cerado hitro pospravili v avtomobile. Močan naliv pa ni dal motiti nogometašev, saj so se med sabo pomerile ekipe Vrbnega in Podgrada. Nesojeni fešti pa je piko na i naredil bližnji udar strele, ki je odgnal še tiste najbolj vztrajne. (Jure Godler)

Sorodne novice

Zagorela domačija v Vrbnem

Jure Godler

Včeraj je po naših cestah pokalo

Jure Godler

Uredili bodo lokalno cesto Vrbno–Goričica

Jure Godler

Uredili bodo tudi športno igrišče v Dramljah

Jure Godler

Odprli prenovljeno igrišče v Novi vasi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več