19.8 C
Šentjur pri Celju
14/07/2024
sentjur.net

Domača Musica academica se predstavi

Šentjur, 16. 10. 2015 – Šentjurska izpostava JSKD in Študentski klub mladih Šentjur sta poskrbela, da se v okviru Ipavčevih kulturnih dnevov predstavijo tudi bodoči profesorji glasbe. Nad tem, da so se študenti zbrali na koncertu, je bdel Urban Kolar. V zadnjih letih imamo v občini Šentjur izjemno močno generacijo študnetov glasbe in glasbene pedagogike, na najrazličnejših inštrumentih. Trenutno se jih na akademijah po Sloveniji in v tujini izobražuje kar 13, za njimi pa prihaja že nova generacija. “Ni se nam treba bati, da bo glasbeno ustvarjanje v našem mestu zamrlo,” je povedala organizatorica dogodka Nastija Močnik, sodelavka šentjurske izpostave JSKD.

Povod za idejo o takšnem koncertu je bila ravno možnost, da se glasbeniki predstavijo tudi širši javnosti in ljudem, ki jim dnevno stojijo ob strani in so jim omogočili začetke glasbenega udejstovanja. Solistični recitali so v krogih visokega glasbenega šolstva dokaj pogost pojav, premalokrat pa najdejo pot v manjše kraje in med ljudi. Krstno izvedbo pa je doživela tudi skladba komponista in skladatelja Petra Tovornika z naslovom Danza Neurotica, ki jo je zaigrala Ines Ljubej na vibrafonu. Na koncertu so se predstavili Urban Kolar na trobenti, Andraž Frece na harmoniki, Janez Krevelj na kontrabasu, Kaja Romih na flavti, Žiga Vešligaj na saksofonu, Ines Ljubej na tolkalih, kompozitor Peter Tovornik in sopranistka Urška Pevec. Žal pa je nastop na koncertu zaradi bolezni odpovedala Iva Cerkvenik. Na klavirju je večino inštrumentov korepetirala Mateja Hladnik. Kakovost nastopajočih pa so prepoznali tudi obiskovalci, ki so dodobra napolnili dvorano IKC. (Jure Godler)

Sorodne novice

Prejeli smo: Na Veselem vrtiljaku 2022 tudi naši otroci

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Učenci in učitelji zamenjali vloge

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let petja proslavile z osvojenim Triglavom

Jure Godler

Študentje postregli z zanimivimi melodijami

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več