14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tabor, 17. 6. 2023 – V soboto, 17. junija 2023, je Društvo podeželske mladine Tabor organiziralo in izvedlo kmečke igre.  Na dogodku je sodelovalo devet ekip. Organizatorji kmečkih iger so se tako pomerili v že tradicionalnih dveh igrah – košnji in grabljenju ter treh različnih spretnostnih igrah. Tretja igra je bila za vse presenečenje, saj so jo izvedeli šele ob prijavi. Tekmovanja se je udeležilo tudi Društvo podeželske mladine (DPM) Šentjur. Z odličnim znanjem in s tekmovalnim duhom si je priborilo zmago, David Podkrajšek in Maša Kramer pa sta z zmago potrdila naziv najboljši kosec in grabljica celjske regije.

Poleg njiju so ekipo sestavljali še Rajko Vivod, Simon Zdolšek, Tilen Hvala in Nataša Golež. Da je ekipa na tekmovanju res dala vse od sebe, so dokazali tudi zvesti navijači, ki so ekipo vztrajno spodbujali. Z zmago so Šentjurčani dobili priložnost organizirati regijske kmečke igre prihodnje leto in s tem možnost, da v občino Šentjur privabijo veliko gostov od drugod. (Tjaša Ferlež, Foto: DPM Šentjur)

Sorodne novice

Harmonikarka Sinja Gračnar že tretjič zmagovalka Šentjurjevega

Tjaša Ferlež

Šentjurčani najboljši v veterinarskem znanju

Jure Godler

Na Kocenovo soboto preizkusili tudi hitre prste

Tjaša Ferlež

Šentlok zaključil koledarsko leto z medobčinsko trening tekmo

Danijel Berden

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več