14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tabor, 17. 6. 2023 – V soboto, 17. junija 2023, je Društvo podeželske mladine Tabor organiziralo in izvedlo kmečke igre.  Na dogodku je sodelovalo devet ekip. Organizatorji kmečkih iger so se tako pomerili v že tradicionalnih dveh igrah – košnji in grabljenju ter treh različnih spretnostnih igrah. Tretja igra je bila za vse presenečenje, saj so jo izvedeli šele ob prijavi. Tekmovanja se je udeležilo tudi Društvo podeželske mladine (DPM) Šentjur. Z odličnim znanjem in s tekmovalnim duhom si je priborilo zmago, David Podkrajšek in Maša Kramer pa sta z zmago potrdila naziv najboljši kosec in grabljica celjske regije.

Poleg njiju so ekipo sestavljali še Rajko Vivod, Simon Zdolšek, Tilen Hvala in Nataša Golež. Da je ekipa na tekmovanju res dala vse od sebe, so dokazali tudi zvesti navijači, ki so ekipo vztrajno spodbujali. Z zmago so Šentjurčani dobili priložnost organizirati regijske kmečke igre prihodnje leto in s tem možnost, da v občino Šentjur privabijo veliko gostov od drugod. (Tjaša Ferlež, Foto: DPM Šentjur)

Sorodne novice

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

Nataša Golež: »’Preštihajmo’ vrtove, osrečimo babice!«

Tjaša Ferlež

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v znanju

Tjaša Ferlež

Na kvizu gasilske mladine se je pomerilo 36 ekip

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več