21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Počastitev spomina na partizansko bolnico Zima

Dramlje, 15. 9. 2023 – Marsikdo ne ve, da se za obnovljenim avtocestnim počivališčem Zima skriva čisto prava partizanska bolnica – imenovana Zima. Letos, že tretje leto zapovrstjo, smo zopet obudili spomine na tiste čase. V sodelovanju z Zvezo borcev za vrednote NOB Šentjur in Celje ter KO ZZB NOB Dramlje, Osnovno šolo Ljubečna, Osnovno šolo Franja Malgaja, podružnica Blagovna, in Osnovno šolo Dramlje, ki je bila letos koordinatorka programa, smo pripravili kulturni program za obeležitev spomina na partizansko bolnico Zima. Program je otvoril predstavnik zveze borcev Šentjur Jože Žnidar, pozdravil praporščake in vse prisotne ter poudaril pomen sodelovanja mladih na tovrstnih prireditvah.

Slavnostna govornika sta bila gospa Sonja Podbregar, ki je še kot majhna deklica spremljala svojo mamico bolničarko v tej bolnici, in gospod Marjan Hrušovar, sin tedanjega zdravnika, ki je posebej pohvalil tako veliko udeležbo mladih ter tudi svojcev in družin, ki jih vežejo skupni spomini na partizansko bolnišnico. Bilo je okoli 300 obiskovalcev.

Prireditev je v samem centru Dramelj spremljala tudi otvoritev fotografske razstave v počastitev spomina partizanski bolnici Zimi, ki jo je pripravil KO ZZB NOB Dramlje. Razstava bo v prihodnjih dneh na ogled v prostorih Osnovne šole Dramlje. (Barbara Krajnc, OŠ Dramlje, foto: Petra Artnak in OŠ Dramlje)

Sorodne novice

Prejeli smo: 20 let? Res? Toliko je že?

Jure Godler

Drameljčani so šli okrog sveta

Jure Godler

Spomini partizanke Sonje na Partizansko bolnišnico Zima

Jure Godler

Nerodna Avguština navdušila Drameljčane

Jure Godler

V Dramljah pojemo slovenske pesmi

Jure Godler

Pomen gibanja otrok v zimskem času

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več