20.4 C
Šentjur pri Celju
19/09/2020
sentjur.net

Drameljski učenci v novi šoli

Šolarji OŠ Dramlje so gotovo med tistimi redkimi osnovnošolci, ki so se prvega šolskega dne v novem letu iskreno veselili. Po dobrih štirih mesecih pouka na nadomestnih lokacijah so 2. januarja vstopili v povsem energetsko prenovljeno šolo.
Učinek prenove ne pomeni le prihranka pri ogrevanju, ampak je z obnovo fasade in notranjimi funkcionalnimi posegi šola dobila veliko bolj prijazen videz. Na prvi šolski dan v prenovljeni šoli v letu 2014 jih je obiskal župan mag. Marko Diaci, ki jim zaželel, da bi se v novi šoli čim bolj prijetno počutili in pridno nabirali nova znanja. Še posebej prvošolcem, ki  doslej sploh še niso prestopili pragov svoje matične šole, ne gre pozabiti še, da v prostorih šole deluje tudi vrtčevska enota. Kot je danes poudarila tudi ravnateljica OŠ Dramlje, ki je ravnateljevanje prevzela ravno v času začetka prenove, Nataša Sovinc, je bilo potrebnega ogromno sodelovanja in dobre volje ekipe zaposlenih, otrok in staršev ter mnogih prostovoljcev, da so lahko organizirali selitev ter organizirali sam pouk v tem času.  Šola pa zaradi nekaterih dodatnih del, ki so bila izvedena v sklopu projekta – nekaj na predlog šole, nekateri ukrepi so se za nujne izkazali tekom prenove – sedaj nudi bistveno boljše pogoje za delo in učenje. V prenovljeno šolo je danes zakorakalo skoraj 200 šolarjev.

Spomnimo, da je bila Občina Šentjur s projektom prenove OŠ Dramlje uspešna na razpisu Eko sklada za sofinancerska sredstva. Po končani prenovi se bo namreč močno zmanjšala poraba energije in s tem stroški za ogrevanje. Predvideno letno zmanjšanje energetske oskrbe objekta bo po izračunih iz 2012 za blizu 25.000 evrov letno. V juniju 2013 je bila podpisana pogodba z na javnem razpisu izbranim podjetjem Remont d. d. iz Celja in sledila je selitev na nadomestne lokacije ter pričetek aktualnega šolskega leta v nadomestnih prostorih. Otroci so tako v času prenove gostovali v prostorih KS Dramlje (nad gasilskim domom), v prostorih Mizarstva Siter, v veroučni učilnici in prostorih župnišča ter v prostorih Slomškovega doma. Družina Čater je šoli v brezplačno uporabo ponudila novozgrajeno hišo in souporabo gostilniške kuhinje. Šola je bila prenovljena v napovedanem roku in praznični čas je bil izkoriščen za selitev nazaj v šolske prostore. Pogodbena vrednost energetske sanacije OŠ Dramlje je znašala okoli 1,7 milijona evrov z vključenim DDV, od tega je bilo  s strani Eko sklada pridobljenih  670.450 evrov.  Ker so bila izvedena v okviru projekta še dodatna  dela, pa se je vrednost investicije povzpela na nekaj manj kot 1,95 milijona evrov. (vir: Občina Šentjur)

 

Sorodne novice

Eksplozija v drameljski šoli!

Tjaša Ferlež

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec

Na OŠ Dramlje imamo novega »sošolca« Jacka!

Jure Godler

Največ o občini vedo Drameljčani

Jure Godler

Prejeli smo: OŠ Dramlje je obiskal predsednik Republike Slovenije

Jure Godler

Prejeli smo: Učenke OŠ Dramlje sodelovale v projektu Evropska vas v Celju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več