14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Druge vaške igre uspele

Šentvid pri Planini, 14. 6. 2014 – Nad lanskim uspehom prvih vaških iger so bili tako tekmovalci kot navijači tako navdušeni, da so se letos odločili in pripravili nove. Na sončno toplo sobotno popoldne so se člani ekip začeli zbirati pred kulturnim domom, kjer so se seznanili z vsemi navodili. Organizator prireditve je bilo tokrat Športno društvo Trdoglavci Planina, ki je k sodelovanju privabilo 10 ekip: Planinski vrh, Gračnica Brdo, Loke, Stara žaga, Zgornji trg, Podpeč, Prapretno, Spodnji trg, Golobinjek in Šentvid. Za druge vaške igre so pripravili 5 iger: pobiranje krompirja, hoja po brvi, iskanje zaklada, vasovanje in za konec še hladen tuš. Prve tri uvrščene ekipe so čakale privlačne nagrade. V vlečenju vrvi je sodelovalo 9 ekip, pri katerem se ni štelo v skupen dosežek. Zato so nagrade prav tako podelili najboljšim trem. Igre niso bile zahtevne, tako da je nalogo z lahkoto opravil vsak tekmovalec. Med igrami pa nikakor ni manjkalo zabave in smeha.

Zmagal je Šentvid z 49 točkami, 43 so jih prejele drugourščene Loke, tretja je bila ekipa Doropolja. V paradni disciplini vleki vrvi so bili najmočnejši Doropoljčani pred Šentvidom in Zgornjim trgom Planina.

Med veselico je potekalo še tekmovanje v zabijanju žeblja, kjer pa je zmagal Ivan Pušnik. Izbrali so tudi naj zabavljača vaških iger, ki je prejel šopek. To je postal Martin Luskar. Šopek so podelili tudi Mistru mokrih majčk, ki ga je prejel Tomaž Tisel. Zaradi muhastega vremena so veselico pripravili v dvorani, kjer jih je pozno v noč zabaval ansambel Glas. (V. A.)

Sorodne novice

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

Po potresu so imeli polne roke dela tudi naši gasilci

Tjaša Ferlež

Od popotnice do gostiteljice v Dedkovi koči

Jure Godler

Odstirali bodo nove ubranosti

Jure Godler

Udar strele zanetil gospodarsko poslopje

Jure Godler

Vaške igre na Grobelnem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več