13.3 C
Šentjur pri Celju
29/09/2020
sentjur.net

Državni prvaki naleteli na šentjursko petardo

Šentjur, 4. 3. 2015 – Star pregovor pravi, da vsaka rit najde svojo kahlo, in to so našli v Šentjurju državni prvaki iz novomeške Krke. Ti so gostovali pri letošnji daleč najboljši ekipi v Ligi Telemach – šentjurskemu Tajfunu. Tokratno soočenje državnih prvakov s Tajfunovci pa ni bilo zanimivo zgolj z vidika derbija, temveč smo navijači čakali “maščevanje” na izpad naših v polfinalu Pokala Spar, kjer je Krka s pomočjo sodnikov in metom iz obupa v zadnjih sekundah premagala rdeče. Krka je na koncu osvojila pokal, v Ligi Telemach pa ekipi ne gre najbolje in se krčevito borijo, da se uvrstijo v zaključni del tekmovanja – Ligo za prvaka. Spotaknili pa so se že v Šentjurju, ko so naleteli na granitno obrambo naših fantov. Napoved pa na začetku derbija ni bila rožnata. Na parket ni stopil rutiner in eden izmed glavnih motorjev naše ekipe Đorđe Lelić, saj sanira poškodbo, smola pa je hotela, da si je Stanko Sebič že na začetku tekme zvil gleženj in obsedel na klopi.

V prvem delu srečanja sta bila nasprotnika v Športni dvorani Hruševec povsem izenačena, rezultatski pobeg je Krki uspel na koncu prve četrtine, ko so povedli za šest točk razlike. Tajfunovci so jih v drugi četrtini ujeli in rezultat ob polčasu je bil izenačen 26:26. Trener Tajfuna Dejan Mihevc je, kot kaže, našel prave besede v slačilnici, saj so naši pritisnili na plin tako v obrambi kot v napadu, se v rezultatskem smislu oddaljili od gostov, ter suvereno pripeljali tekmo do konca in zmagali z rezultatom 68:61. Poškodovanima  Leliću in Sebiču pa se je na klopi za poškodovane v tretji četrtini, pridružil še Aleksander Tomič, katerega oko je doživelo bližnje srečanje z Armsteadovim komolcem. Obe ekipi sta garali v obrambi, kar se je poznalo pri razmeroma nizkem rezultatu. Na srečanju je 19 točk prispeval borbeni Domen Bratož, k statistiki pa prispeval še 6 skokov, 5 ukradenih žog, nad njim pa so nasprotniki naredili kar sedem osebnih napak. Emir Zimič je prispeval 15 točk in na tekmi nekajkrat lepo zabil žogo v koš, iz igre pa je imel kar 75 % učinkovitost. Dvanajst točk k sladki zmagi pa je prispeval tudi Ivan Držić, ki je zadel nekaj ključnih metov, ko so se Novomeščani nevarno približali.

Zmaga Tajfuna je novomeško Krko postavila v nezavidljiv položaj, ki bo zadnji vlak za uvrstitev v Ligo za prvaka iskala čez dve koli na gostovanju na Polzeli, kjer se bodo tako Hopsi kot Krka na vse pretege borili za zadnjo vstopnico v zaključne boje. Med polčasom je zaplesala tudi skupina Pleši z mano.  (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

Tesna zmaga za mirnejše nadaljevanje

Jure Godler

Dejan Mihevc postal trener leta na Poljskem

Jure Godler

Šentjurčani šele po podaljšku strli neugodne Ilirijane

Jure Godler

Krka presahnila v šentjurski dolini

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več