17.8 C
Šentjur pri Celju
02/07/2020
sentjur.net

Edith Costo nagrada za stransko vlogo

Šmarje pri Jelšah, 30. 5. 2019 – V sosednji občini se je odvilo 58. Linhartovo srečanje odraslih gledaliških skupin celjske regije. Selektorica Mojca Radjko si je v obdobju od 24. 11. 2018 in 5. 5. 2019 na območnih srečanjih gledaliških skupin ogledala kar 16 gledaliških predstav ter tiste najboljše predlagala za regijsko srečanje. Med vsemi je izbrala tri, ki so se predstavile v Šmarju pri Jelšah, Radečah in Celju. Ena izmed treh predstav pa je bila tudi šentjurska predstava KUD Epik teatra z naslovom Ah, anonimni hibohondri. Razglasili so tudi najboljše vloge. Priznanje za Najboljšo stransko žensko vlogo je prejela Šentjurčanka Edith Costo za vlogo Anastazije v avtorskem projektu Improgalaktikov KUD Epik teatra.

V Improgalaktikih deluje šest impro igralcev “mlečno mlada Neža Zdolšek, naša skrbna “šefica”  Ana Evelina Plahuta, divji in ekstravaganten Dominik Gračner, najlepši Tom Costo in čutna reporterka Monika Oset, pove šesta članica skupine Edith Costo. Letos so se na Linhartovo srečanje prijavili že drugič. “Igramo se s kombiniranjem klasičnega gledališča in impro disciplin. Naš uspeh je poplačan z bučnim aplavzom in stalno publiko, ki nam sledi od samih začetkov in nas spodbuja,” pove Costova. “Nagrada me je zelo presenetila. Brez celotne ekipe ne bi tako fascinirala selektorico Mojco, zato se predvsem zahvaljujem soigralcem in učiteljici Stanki (to sem dodala, ker pač paše eno partizansko ime zraven),” je na koncu dodala dobitnica priznanja za najboljšo stransko žensko vlogo.

 

(Jure Godler, foto: Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Epiki praznovali 15-letnico delovanja

Jure Godler

Zdravili Anonimne hipohondre

Jure Godler

Prva seansa anonimnih hibohondrov

ViP

Živa groza v Levadi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več