23.5 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Epiki praznovali 15-letnico delovanja

Šentjur, 20. 7. 2019 – Epik teater je društvo, ki deluje na področju gledališča, literature in glasbe. Društvo je zaživelo v mesecu juniju 2004, ko sta Tom Costo, njegov brat in ekipa, ki se je ukvarjala s predvajanjem glasbe – od njih se danes s tem ukvarja le še DJ Crocy, odločila, da ustanovi društvo. V začetku delovanja društva se je vrtelo vse okoli glasbe, nastopov po klubih, produkcije glasbe itd. “V naslednjih letih se je z glasbo ukvarjalo vedno manj naših članov, saj nismo imeli managerja, ki bi skrbel za rezervacije nastopov. Še več, lastniki klubov niso plačevali našega dela, zato smo se počasi razšli,” pove o takratnem zatonu Tom Costo, predsednik društva.

Leta 2013 pa je društvo dobilo nov veter v jadra s stand up komedijo. Dve leti kasneje so se v društvu začeli ukvarjati tudi z založništvom. Danes v društvu deluje odlično improvizacijsko gledališče Improgalaktiki,  otroško gledališče in odrasla gledališka skupina. “Sprva smo želeli narediti gledališko skupino, vendar smo se na koncu našli v improviziranem gledališču – Improgalaktikih, ki štejejo šest članov,” pove Costo. “Postali smo družina in veseli smo, da nas sprejema tudi občinstvo,” še doda. Letos je Edith Costo dobila tudi nagrado za najboljšo stransko žensko vlogo na Linhartovem srečanju, kjer so se predstavili z impro predstavo Ah, anonimni hibohondri.

V letošnjem poletju pa so v Zgornjem trgu odprli mini kavarnico Pri kulturni pip’ci, kjer so poskrbeli za pestro paleto dogodkov. “S Kulturno pip’co bomo obeležili 15-obletnico delovanja društva, saj se bodo različni dogodki vrstili skozi celo poletje,” doda še sogovornik. Pridobili so sofinanciranje Občine Šentjur, kateri je v interesu, da se v Zgornjem trgu med poletjem odvijajo tudi različne prireditve in najlepše mestno jedro tudi “zaživi”. Na Epik festu je DJ Crocy učil mlade nadebudne didžeje, kako se vrti glasba, pokazali so se Improgalaktiki, brale so se knjige in recitirala poezija. Zagotovo pa v naslednjih dneh in tednih dogajanje ne bo zamrlo, saj pripravljajo številne prireditve in delavnice vse do septembra. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šmarski argo tudi v Šentjurju (VIDEO)

Jure Godler

#koronaintervju št. 9 – Edith in Tom Costo, zakonca in komika

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Hrvaški “predavatelj” zabaval občinstvo Pri kulturni pip’ci

Jure Godler

V gasilski obleki stregel goste

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več