17.4 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

Evroposlanka na obisku

Gorica pri Slivnici, 25. 4. 2019 – Romana Tomc je poslanka v Evropskem parlamentu in članica Evropske ljudske stranke, v katero pripada tudi SDS. Je članica Odbora za zaposlovanje in socialne zadeve, članica Preiskovalnega odbora za preučitev domnevnih kršitev in nepravilnosti pri uporabi prava Unije, povezanih s pranjem denarja, izogibanjem davkom in davčno utajo ter nadomestna članica Odbora za ekonomske in monetarne zadeve. Evroposlanka se je odzvala povabilu šentjurskega odbora SDS in obiskala Šentjur in bližnja uspešna podjetja. Ogledala si je proizvodnjo podjetja ETRA d. o. o., obiskala je Šolski center Šentjur ter podjetje Jagros. Pred kosilom na turistični kmetiji Žurej se je na Ramni srečala tudi z novinarji.

 

Romana Tomc se znova poteguje na bližajočih se volitvah za Evropski parlament. “Zelo sem vesela, da je poslanka obiskala Šentjur,” je uvodoma povedala domača poslanka Jelka Godec. “Včasih izgleda, da samo v predvolilnem času hodimo po terenu, ampak to je daleč od resnice, saj delamo zelo trdo ves čas, tudi v Evropskem parlamentu,” je povedala Tomčeva. Izpostavila je, da se o evroposlancih in njihovem delu vse premalo piše, saj je priznala, da je dobila ogromno vprašanj novinarjev glede Junkerjevega išiasa, kot to, kaj je naredila na področju davkov, sociale in mladih. Izpostavila je nizko udeležbo Slovencev na volitvah za evroposlance. Ugotavlja, da se danes evroposlanci razdelijo predvsem glede na to, iz katere države prihajajo in branijo svoje nacionalne interese.

Spregovorila je o aktualnih problematikah, s katerimi so se ukvarjali v parlamentu, o mejah Evrope in njihovem varovanju ter migracijah, kar je tudi po anketah najpomembnejše vprašanje. Izpostavila je tudi, da je potrebno EU zadržati tudi v čim boljši gospdarski kondiciji, da se ne ponovi zgodba izpred nekaj let. Ni se izognila tudi kritiki arbitraže s Hrvaško in drugim temam slovenske notranje in zumanje politike. “Demokracija je izjemno kakovostna pridobitev sodobne družbe in del te je, da imaš pravico voliti. Vsak bi moral v sebi čutiti, da je poleg njegove pravice tudi obveznost, da gre na volitve. Evoposlanci smo voljeni od ljudi in kakšna bo Evropa v prihodnje, bodo odločali volivci. Če bodo ostali doma, bodo namaesto njih odločali drugi, saj tudi tisti, ki ostane doma, odloča, saj se je odločil tako, kot se je zmagovalna formula,” je pozvala še na volitve.

Sorodne novice

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler

Notranje meje so nastale zato, ker naše zunanje meje niso učinkovito varovane.

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več