31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Ferenčak brez finala na Češkem

ferencak_calcit

Novo Mesto (ČEŠKA),  S kvalifikacijami v eliminatorju se je v češkem Novem Mestu začel gorsko-kolesarski svetovni pokal. Od četverice kamniškega Calcit Bike Teama je prvi nastopil Urban Ferenčak, ki pa na koncu ni bil zadovoljen. Končal je na 41. mestu, ostal brez izločilnih bojev, za finalom 32-erice pa je zaostal sekundo. Urbanov cilj je bila uvrstitev med 16 najboljših, želje in pričakovanja pa so narasli po dveh dirkah v Avstriji, ko je dobro nastopal v močni konkurenci. Predvsem v Imstu, ko se je prebil v finale in osvojil četrto mesto. Vendar se mu na Češkem ni izšlo, v številčni konkurenci je bil za malenkost prepočasen.

»Počutil sem se slabo, naredil sem še dve napaki. To ni dovolj na takšni ravni. Pričakoval sem veliko več. Cilj je bil, da končam med 16, s takšno vožnjo zagotovo ne bi šlo. Zelo sem razočaran,« je uvodoma povedal Ferenčak in razložil, kaj je šlo narobe. »Napake se naredil na koncu startne ravnine, v levem ovinku, drugo na skalah in tretjo pred mostom v ciljno ravnino. Na koncu sem dal vse od sebe, odsprintal na vso moč, a je bilo premalo,« je razočarano zaključil Šentjurčan. (vir: calcit-bike.com)

Sorodne novice

Kolesarji v drugi etapi švignili mimo Šentjurja

Jure Godler

Dirka po Sloveniji tokrat kar čez Zgornji trg

Jure Godler

Kolesarski maraton: Milan iz Šentjurja v Jirkov

Jure Godler

Češki steklarji predstavili standarde

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več