15.1 C
Šentjur pri Celju
20/09/2020
sentjur.net

Gasilci, pršjače in za konec tombola

Planina pri Sevnici, 2. 9. 2019 – Tudi letos je na prvo septembrsko nedeljo na Planini potekala že tradicionalna prireditev Angelska nedelja. Že 42. leto zapored to turistično prireditev pripravljajo v organizaciji Prostovoljnega gasilskega društva Planina pri Sevnici. V letošnjem programu so si obiskovalci lahko ogledali tradicionalno povorko, ki je stalnica vsakoletnega dogajanja na Planini, njena rdeča nit pa je letos bila čebelarstvo, vse od nekoč pa do danes.

Prav tako je na Planini potekalo tudi meddruštveno gasilsko tekmovanje moških in ženskih ekip v hitri mokri vaji »LOESHENGRIFF« s 7 gasilci.  Tekmovanja so se udeležile ekipe iz bližnje in daljne okolice. Med ženskimi ekipami so 3. mesto osvojile članice PGD Dobrna, 2. mesto PGD Gorenje-2 in 1. mesto PGD Gorenje-1. Med moškimi ekipami so 3. mesto osvojili člani PGD Lokarje, 2. mesto PGD Zabukovica-1 in 1. mesto PGD Zabukovica-2.  

Planinske gospodinje so poskrbele tudi za lačne želodčke in spekle dovolj ocvirkovk in sirovih pršjač za vse. Obiskovalci so sodelovali tudi v tomboli, kjer so bile podeljene številne praktične bogate nagrade. Za zabavo ob jedači in pijači je poskrbel ansambel Banovšek, ki je zbrane pod šotorom zabaval pozno v noč. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Angelska nedelja – »Včasih med, danes čokolada«

Tjaša Ferlež

Unikatna noč v Lokarjah

Jure Godler

V Dramljah pravi »vihar« dogodkov

Tjaša Ferlež

Tradicionalna gasilska noč v Dobju

Tjaša Ferlež

Na Planini vse – od zrnja do pršjače

Jure Godler

Jubilejna Angelska nedelja odstirala bogato zgodovino kmečkih običajev in obrti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več