23.6 C
Šentjur pri Celju
21/09/2023
sentjur.net

Glasovirke znova pripravile božični koncert

Šentjur, 18. 12. 2022 – Vokalna skupina Glasovir je del pevske scene naših krajev že več kot 20 let. Podpišejo se pod nekaj odmevnih in tradicionalnih prireditev, kot je Večer pod Ipavčevo lipo, ki ga letos žal ni bilo, pa tudi pod božične večere, ki so jih pevke izvajale že od leta 2000, točno na božič. Po dvajsetih letih, ko so šentjursko občinstvo razveseljevale na ta dan, so dekleta sklenile, da je dom in družina vendarle na prvem mestu, ravno to, kar nam sporoča božič. Zato so svoj božični koncert izvedle en teden prej.

Pesmi zavite v sladek bombon

V šentjhruski farni cerkvi so občinstvo pospremile v praznični čas s prazničnimi, filmskimi in popularnimi melodijami. “Vsaka pesem je nosila svojo željo, poslušalci pa so jih lahko odnesli tudi domov zavite v sladke čokoladne bonbone,” je poetično povedala umetniška vodja skupine Tina Pečar. Za glasbeno spremljavo koncerta sta poskrbela Klara Mestek na klavirju in Rok Lajlar na kitari. Obiskovalci so se lahko prepustili božajoči glasbi, ki v šentjurski cerkvi zveni mogočno. Na koncu koncerta so se pevke še zahvalile svoji umetniški vodji in ji poklonile šopek cvetja. (Jure Godler)

Sorodne novice

Sonce pričaralo božično skrivnost

Tjaša Ferlež

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

Glasbena šola znova z dvema božičnima koncertoma

Jure Godler

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler

Glasovirke niso pozabile na “njihov” božič

Jure Godler

Mitja Markovič: »Župnijo vidim kot tim«

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več