14.2 C
Šentjur
16/09/2019
sentjur.net

Indijansko obarvan oratorij na Ponikvi

Ponikva, 23.8.2018 –  Tako kot vsako leto so tudi letos na Ponikvi izpeljali oratorij z naslovom »Eno je potrebno«, ki je potekal od 20. do 23. avgusta  na Slomškovi domačiji. Udeleženih je bilo 50 otrok, ki so nekaj počitniških dni preživeli pod budnim očesom 8 animatorjev ter domačega župnika Alojza Kačičnika. Osrednja tema oratorija je bil Friderik Irenej Baraga, ki je bil Slovenec, a se je kasneje odločil in odšel v misijon k Indijancem. Otroci so skozi oratorij spoznavali njega, njegova dobra dela ter pomoč ubogim. Skozi delavnice so se z ustvarjanjem perjanic tudi sami prelevili v Indijance.

Po indijansko so postavljali ogenj, ob obisku zdravstvenih delavcev so se poučili o oživljanju ter o nevarnosti sonca, s krompirjem ustvarili pravcate tiskarske umetnosti, s pomočjo domačinke Vere Orač okraševali svečke ter si sami ustvarili kastanjete in ropotuljice, s katerimi so lahko potem glasno zaigrali in zapeli ob oratorijski himni. Otroci so se vsako popoldne zabavali tudi ob velikih igrah, ki so jih zanje skrbno pripravili njihovi mentorji. Še posebej zabavno je bilo zadnji dan, ko so bile na vrsti vodne igre, ki so se v vročem poletnem dnevu še kako prilegle.

Zbrani na Slomu pa so se vsakodnevno tudi posladkali s sladkimi dobrotami, ki so jih zanje pripravili njihovi pridni starši. Otroci so tako skupaj z animatorji preživeli nekaj pestrih, zabavnih in predvsem živahnih počitniških dni. (Tjaša Ferlež,  foto: Klara Koražija, Lucija Koražija)

Sorodne novice

Oratorij Ponikva – Imaš moč!

Tjaša Ferlež

Je zakon sreča ali nesreča?

Jure Godler

Na Ponikvi 22 prvoobhajencev

Tjaša Ferlež

Prvi Slomškov večer – »Iz trpljenja v življenje«

Jure Godler

Brati ali ne brati – to je zdaj vprašanje

Jure Godler

Darja Švajger s pesmijo odgnala dež

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več