-3.7 C
Šentjur pri Celju
07/02/2023
sentjur.net

Ines Ljubej predstavila diplomski program

Šentjur, 4. december 2019 – Občina Šentjur premore mnogo ponosnih mladih nosilcev glasbene tradicije. Ena takih je tudi Ines Ljubej. 26-letno tolkalistko iz Hruševca lahko že dalj časa spremljamo v t. i. ritem sekciji šentjurskega pihalnega orkestra in big banda, zadnja leta pa tudi v zasedbi Pocket Edition.

Minulo sredo je v prostorih Glasbene šole skladatljev Ipavcev Šentjur, kjer se je tudi sama šolala, predstavila svoj diplomski program. Ljubejeva namreč letos zaključuje študij na Kunstuniversität v avstrijskem Gradcu. Skozi večer je zaigrala na več predstavnikov družine tolkal; predstavila se je s solom za mali boben skladatelja Massona, Koncertom za ksilofon in godalni orkester Papandopula, kjer se ji je za klavirjem pridružila Tamara Povh. Izvedla je tudi zahteven Multipercussion solo, kjer je združila največ različnih tolkal; za zaključek pa še Piazonore za vibrafon in klavir, prav tako s spremljavo Povhove. (ViP)

Sorodne novice

Žepna zasedba napolnila avlo ipavčevega kulturnega centra

Jure Godler

#koronaintevju št. 33 – Ines Ljubej, tolkalistka

ViP

Djembe razbijale po Gustavu

Jure Godler

Sedemletni tolkalist z zlatim priznanjem iz Svirela

Jure Godler

Soki za Slivnico

Zoran Borovšak

Glasbeni Mozaik umetnosti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več