18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Sedemletni tolkalist z zlatim priznanjem iz Svirela

Grad Štaniel, 12. 4. 2015 – Sedemletni učenec Glasbene šole Šentjur, Kristian Močnik, se je udeležil 7. mednarodnega glasbenega tekmovanja in festival solistov ter komornih skupin  – Svirel 2015, ki se odvija na Gradu Štaniel. Kristjan je najmlajši učenec na tolkalih, ki se uči pri prof. Evi Zavšek. Njegova želja je, da bi se naučil igrati bobne, vendar se pri pouku tolkal uči igrati tudi ksilofon, zvončke, marimbo, vibrafon in druga tolkala. Tudi na mednarodnem tekmovanju glasbenikov Svirel v Štanjelu je bil najmlajši udeleženec. Tekmovalni program štirih skladb po izboru Zavškove je bilo potrebno odigrati v 5 minutah. Igral je 4 skladbe, eno na ksilofon, eno na zvončke in 2 na komplet bobnov. Na tekmovanje se je pripravljal slaba dva meseca, najbolj intenzivno po zadnja dva tedna, ko je s tem programom tudi veliko nastopal.

Tolkala igra že od začetka letošnjega leta: “Igram jih zato, ker lepo zvenijo, pri bobnih pa mi je všeč zvok činel,” nam je zaupal mladi tekmovalec. “Priznanja sem bil zelo vesel, saj sem dal vse od sebe,” doda. Seveda pa po uspehu na Svirelu ne skriva ambicij in bi se rad kmalu udeležil še kakšnega tekmovanja in čim več nastopal. Za uspeh gre velika zahvala učiteljici Evi Zavšek, ki je izbrala zanimiv program, mu bila mentorica in ga na tekmovanju tudi spremljala na klavirju. (Jure Godler)

Sorodne novice

#koronaintevju št. 33 – Ines Ljubej, tolkalistka

ViP

Ines Ljubej predstavila diplomski program

ViP

Djembe razbijale po Gustavu

Jure Godler

Soki za Slivnico

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več