0.1 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Ipavčeva plaketa v roke Juriju Malovrhu

Šentjur, 22. 9. 2022 – Občina Šentjur svoj praznik praznuje 24. septembra. Osrednjo slovestnost ob prazniku pa so organizirali v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur, dva dni prej. Svečano akademijo so otvorili pevci kvinteta Vintgar, s občinsko himno – Ipavčevo Domovini. Kvintet vodi Šentjurčan Luka Černe. Predstavili so tudi film o invesiticijah, ki jih je občina Šentjur realizirala v teh letih, na koncu pa so se dotaknili tudi bodočih projektov, ki še čakajo na luč sveta.

“Film, ki smo ga pripravili, bo še bolj zanimiv čez leta in iz drugačne časovne distance,” je slavnostni govor ob prazniku občine začel župan mag. Marko Diaci. Poudaril je, da so v filmu predstavili zgolj delček vseh investicij in delovna ekipa na občini se ne drži zgolj zakonskih nalog ampak se trudi ustvariti presežek. “Razvojni napredek naše občine ni rezultat slučajne mane, darov, ki padajo iz neba – oz. državnih ali evropskih jasli. Je odraz trdega in dolgotrajnega dela ter težkih odločitev,” je še dodal župan.

Izpostavil je tudi, da letošnja zima prinaša največjo podražitev hrane, energetike in kurjave, ki se bo sedaj odražala evropskih prebivalcem, vajenih blagostanja. “Jasno je, da se lahko zanesemo samo še nase in na svojo iznajdljivost,” je dodal župan. Zbrane pa je tudi pozdravil župan pobratene občine Požega, Đorđe Nikitović.

Priznanja

Pisna priznanja za prizadevno učenje, katerega rezultat so odličen uspeh in prejeta priznanja, za aktivnosti v organih šole in izven nje. Vsaka šentjurska osnovna šola je predlagala po enega naj učenca oz. učenko, ki so poleg zgoraj omenjenih zahtev morali blesteti še v prijateljskem, strpnem in spoštljivem odnosu do sošolcev, učiteljev in drugih. Pisna priznanja s knjižno nagrado so prejeli:

  • Larisa Mastnak iz OŠ Slivnica pri Celju
  • Daša Lenko iz OŠ Dramlje
  • Gaja Gračnar iz OŠ Planine pri Sevnici
  • Zala Plevnik iz OŠ Hruševec Šentjur
  • Ula Zabukovšek iz OŠ Blaža Kocena Ponikva,
  • Maj Senger iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, ter
  • Julija Kalan iz Glasbene šole Šentjur.

Pisna priznanja Občine Šentjur

Pisna priznanja so prejeli:

Prostovoljno gasilsko društvo Ponikva za 100-obletnico delovanja društva, za požrtvovalnost in nesebično pomoč ljudem v stiski. Za uspešno in učinkovito delovanje, strokovno usposobljenost ter povezovalno funkcijo znotraj Gasilske zveze Šentjur. Priznanje je v imenu ponkovških gasilcev prevzel Franci Hrovatič, predsednik društva.

Uredniški odbor knjige Še zgodb!, ki ga sestavljajo Barbara Gradič Oset, Kvirina Martina Zupanc in Jure Godler, za izdano knjigo, ki združuje in ohranja življenjepise petdesetih osebnosti s šentjruskega območja. Poleg tega je pri ustvarjanju knjige sodelovalo skoraj 70 avtorjev – piscev in ilustratorjev, knjiga pa prinaša številne zapise o njihovem delovanju pomembnih osebnosti, o katerih so pisali v knjigi.

Za dolgoletno sodelovanje z Vinogradiškim društvom Šentjur in doprinos k izobraževanju članov ter razvoju panoge s strokovnim znanjem, ki ga predaja tudi naslednjim generacijam v okviru poučevanja na Šolskem centru Šentjur je priznanje prejel tudi Jure Gunzek.

Županovo priznanje je prejelo tudi podjetje Ahac d. o. o.. Podjetje je v 30. letih delovanja postalo eden vodilnih distributerjev pijač, ter živilskih in tehničnih izdelkov v naši državi. V podjetju je več kot 100 zaposlenih in ustvarijo 50 mil evrov prihodkov letno. Podjetje Ahac, je lastnik številnih blagovnih znamk, tudi takšnih, ki bi sicer utonile v pozabo. Priznanje je v imenu podjetja prevzel direktor Roman Moškotevc.

Ipavčeva plaketa

je eno najvišjih priznanj, ki jih poleg naziva častni meščan podeljuje Občina Šentjur. Tokrat je plaketo prejel Jurij Malovrh za prispevek k razvoju, ugledu in promociji Občine Šentjur, dolgoletno družbeno in politično udejstvovanje na občinskem in državnem nivoju, aktivno sodelovanje v vinogradniškem društvu, ter prispevek k širjenju in negovanju vinske kulture doma in po svetu.

Prejemnik plakete se je v imenu vseh nagrajencev zahvalil podeljevalcem in tistim, ki so jih predlagali za priznanja na javnem razpisu. Čestital je županu za številne storjene projekte pa tudi za tiste, ki so si jih zastavili v prihodnosti. Vsem je še čestital ob prazniku občine z željo, da bi še bolj spoštovali občino Šentjur in državo Slovenijo in predvsem to, da bi ohranili slovenski jezik. (Jure Godler, fotografija: Robert Gajšek)

Sorodne novice

Na akademiji mesta podelili priznanja in se nasmejali mladima očetoma

Jure Godler

Dom starejših in VDC Šentjur prejemika Listine mesta Šentjur

Jure Godler

Občina Šentjur praznovala

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več