5.9 C
Šentjur pri Celju
25/02/2021
sentjur.net

Ivan Mlaker odprl vrata v svet svojega čebelarjenja

Čebelarsko društvo Slivnica pri Celju si že od leta 1964, ko je bilo ustanovljeno, prizadeva za pospeševanje čebelarstva in s svojo razvejano dejavnostjo osvešča družbo o velikem pomenu čebel. Z dnevom odprtih vrat, ki so ga letos pripravili že četrtič, omogočijo, da čebelarsko dejavnost približajo vsem, ki jih to zanima.

Množičen obisk

Letos so vrata za širšo javnost prvič odprli pri čebelarju Ivanu Mlakerju v Osredku. Obiskovalci so si lahko ogledali postopke pridobivanja medu in drugih čebeljih pridelkov, na poudarku pomena kranjskih čebel kot pomembnih opraševalk za kmetijstvo in pridobivanje hrane. Sprehodili so se po medoviti poti do čebelnjaka in naužili vonjav med nasadi medovitih rastlin. Ogledali so si lahko tudi delo s čebelami, čebelje družine ter prostor, namenjem apiterapiji. Obiskovalci so lahko pokusili različne vrste medu, čebelje pridelke in raznoliko domače medeno pecivo. Kot so iz društva sporočili, so zelo ponosni in veseli, da so čebelarstvo in apiterapijo lahko predstavili širši javnosti, ki je tokrat pokazala največjo odzivnost do sedaj.

Majda Rezec, foto: Klemen Mlaker

Sorodne novice

Čebele in čebelarji praznovali svetovni dan čebel

Jure Godler

Angelska nedelja – »Včasih med, danes čokolada«

Tjaša Ferlež

Naj medi

Tjaša Ferlež

Nagrajeni šentjurski pridelovalci medu

Jure Godler

»Nastajale so čebelice«

Tjaša Ferlež

V roke so si segle čebelice in kaligrafija

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več