0.3 C
Šentjur
06/12/2019
sentjur.net

Iz proračuna občine 40 % v investicije

Šentjur, 14. 12. 2016 – Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci je pred zaključkom koledarskega leta sklical novinarsko konferenco, kjer je predstavil aktivnosti občine Šentjur. Opozoril je, da je proračun ponovno zaznamovan z zmanjšanjem povprečnine – sredstev, ki jih občine prejmejo iz državnega proračuna, višina pa je odvisna od števila prebivalstva. Vseeno pa so ob zaključku dvoletnega proračuna 2015-2016 beležili močno investicijsko dejavnost in zaključili več projektov. Med drugimi oskrba s pitno vodo v porečju Sotle, povezava vodovodnih omrežjih občin Šentjur in Dobje, dograditev kanalizacijskega omrežja na čistilno napravo Šentjur. V teh dveh letih je občina asfaltirala kar 24 cestnih odsekov oz. 11.833 km cest. Prav tako pa še vedno sodelujejo pri dogovarjanju za izgradnjo navezovalne ceste Dramlje-Šentjur.

Vremenske ujme so v zadnjih letih prožile plazove po celotni občini in kljub intenzivni sanaciji s strani občine jih še vedno beležimo okoli 100. Samo letos je Občina Šentjur za sanacijo plazov namenila več kot pol milijona evrov oziroma 540.000 evrov, od tega je država za odpravo posledic žleda namenila slabih 96.000 evrov ter za odpravo posledic neurja iz 2014 skoraj 70.000 evrov. Na področju šolstva pa je župan Diaci izpostavil celovito obnovo strehe OŠ Franja Malgaja Šentjur, gradnjo prizidka na POŠ Blagovna in opremljanje glasbene šole, ki bo svojo uradno otvoritev dočakala v sredo.

V naslednjem letu občina planira 15,5 miljona evrov prihodkov in 15,9 miljona odhodkov, s tem da v naslednjem letu pričakujejo milijon manj. Tudi za naslednji dve leti so plani občine še vedno smeli – energetska sanacija OŠ Slivnica, ureditev športnega parka Dramlje, nadaljni priklopi na čistilno napravo ter rekonstrukcija čistilne naprave na Planini. Pripravili bodo dokumentacijo za kolesarsko omrežje Celje-Štore-Šentjur in Šentjur-Šmarje pri Jelšah. V načrtu imajo tudi stanovanjske cone Gorica, Pešnica, Grajski log 2, Industrijska cona – Šentjur jug 2 in aktiviranje industrijske cone ob avtocesti v Dramljah. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler

Ob mestnem ognjišču bo letos zelo veselo

Jure Godler

Ipavčeva glasba je kulturni promotor občine

Jure Godler

Jelka Godec: Verjamem, da bom izvoljena, ker bo zmagala SDS

Jure Godler

Anita Koleša v boj za drugi mandat

Urska

Predstavili program Šentjurjevega 2017

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več