10.2 C
Šentjur pri Celju
30/05/2020
sentjur.net

Iztoku Španu nagrada GZS

Ljubljana, 26. 3. 2018 – Gospodarska zbornica vsako leto nagradi podjetja za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v preteklem letu. Razpis za lansko leto je bil zaključen lani oktobra, včeraj pa so na že 50. podelitvi nagrad ta priznanja v Cankarjevem domu tudi podelili. Nagrado prejemajo gospodarstveniki, ki trajnostno ustvarjajo presežke – imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. Dosegajo preboje v svojih tržnih nišah in so lahko vodilni na domačem ali tujem trgu.

Na 50. podelitvi je nagrade prejelo osem gospodarstvenikov in ena gospodarstvenica. V tem cvetu se je znašel tudi direktor Tajfuna Planina Iztok Špan. Špan vodi Planinsko podjetje že 16 let, podjetje pa je zraslo iz obrtne delavnice njegovega očeta Jožeta. Dejavnost podjetja so gozdarski stroji – vitli, rezalno-cepilni stroji, traktorska dvigala, kamionska gozdarska dvigala, mobilne gozdarske žičnice in druga oprema – s katerimi nudijo celovito in konkurenčno rešitev potreb v gozdarski logistiki. “Pomembno je, da ohranimo vitalnost podjetja. Pomembni so predvsem kadri, saj se tam vsa zadeva začne in konča. Če ima podjetje dobre kadre, vzpodbujaš ustvarjalnosti in novosti,” je povedal Iztok Špan o tem, kje je ključ njegovega uspeha.

Ostali nagrajenci so bili še: Borut Čeh, direktor, Labena d.o.o., Rado Čulibrk, direktor, NIKO, d.o.o. Železniki, dr. Robert Golob, predsednik uprave, GEN-I, d.o.o., Branko Kamenšek, direktor, LEK veterina d.o.o., Ivan Kralj, direktor, Arex d.o.o. Šentjernej, Matjaž Omladič, direktor, Novem Car Interior Design d.o.o., dr. Mark Pleško, direktor, Cosylab d.d. in dr. Flora Cvetka Tinauer, direktorica, EBA d.o.o., Ljubljana. (Jure Godler, vir: GSZ, Barbara Reya)

Sorodne novice

KK Tajfun z novim predsednikom in brez Tajfuna

Jure Godler

Občinsko priznanje v roke Iztoku Španu

Jure Godler

Tajfun Planina: Naš paradni konj praznoval abrahama

Jure Godler

Tajfunovci predstavili ekipo

Jure Godler

Ostajajo stabilen prvoligaš, novega trenerja še ni

Jure Godler

Za pošteno sojenje v ABA-ligi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več