1.3 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Direktorja podjetij s kmetijsko opremo najbolj vplivna

Šentjur, 18. 1. 2023 – Kozjansko.info vsako leto pripravi lestvico najvplivnejših ljudi Kozjanskega in Obsotelja v letu 2022. “Kombinacija inovativnosti in pozitivne podjetniške iznajdljivosti ter trdega in poštenega dela, ki krasi naše najuspešnejše ljudi, je zmagovita kombinacija, ki tudi letos bistveno zaznamuje izbor 50 najvplivnejših rojakov Kozjanskega in Obsotelja,” so zapisali na portalu. Tokrat so lestvico pripravili že 13. zapored in znova so na lestvici ljudje, uspešni v gospodarstvu, politiki, športu, znanosti, umetnosti, kulturi in na drugih področjih.

Izraz “vplivni” pa razumejo v širšem smislu – gre za ljudi, ki imajo uged, vpliv in moč v svoji stroki, pogoj pa je, da izvirajo iz osmih občin Kozjanskega in Obsotelja, ali pa imajo tu stalno prebivališče. Komisija, sestavljena iz štirih članov uredništva, je evidentirala več kot 200 kandidatov ter jih na podlagi rezultatov razvrstila na lestvico petdeseterice.

Vrh lestvice podjetnikom

Tudi letos je prvo mesto zasedel Franc Pišek, direktor podjetja Vitli Krpan, takoj za njim pa njegov lokalni planinski konkurent Iztok Špan, direktor podjetja Tajfun. Na tretje mesto so uvrstili Danico Zorin Mijošek, lastnico Kozmetike Afrodita. Na osmo mesto lestvice, ki si jo lahko ogledate na tej povezavi, so uvrstili Romana Moškotevca, direktorja podjetij Ahac, VOC Celje, VOC Ekologija in Štajerskega vala. Na deseto mesto so uvrstili vodjo poslanske skupine s Ponikve Jelko Godec, ki ji očitno velik poraz na županskih volitvah proti mag. Marku Diaciju ni omajal vpliva, saj se je šentjurski župan uvrstil za njo – šele na 16. mesto.

Med političnima rivaloma se je uvrstil tudi zgodovinar in publicit ddr. Igor Grdina. Na 19. mesto so v kozjansko.info uvrstili ustanovitelja podjetja Jagros Franca Jagra. Na lestvici najdemo še ostale naše uspešne osebe: Boštjan Kukovič, direktor podjetja KEA, se je uvrstil na 23. mesto, ministrica za kulturo dr. Asto Vrečko na 28. mesto, pomočnik trenerja nemškega prvoligaša Würzburg Dejan MIhevc na 29. mesto. Sledi košarkaš Luka Lapornik na 32. mestu, sopranistka in operna pevka Urška Arlič Gololičič na 37. mestu in upokojeni profesor ter diplomat dr. Štefan Bogdan Šalej na 38. mestu. V zadnjo deseterico sta se uvrstila še Marjeta Jager, namestnica direktorja v direktoratu EK za mednarodno sodelovanje in razvoj, na 43. mesto, in primarij dr. Gorazd Voga, dekan Visoke zdravstvene šole v Celju. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurski “vplivneži” sestopili iz vrha

Jure Godler

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Med najvplivnejšimi kopica Šentjurčanov

Jure Godler

Med petimi najvplivnejšimi – trije Šentjurčani

Jure Godler

Iztoku Španu nagrada GZS

Jure Godler

Izbrali 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2017

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več