5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Jakobčani in zlati otroški zbor peli v šentjurski cerkvi

Šentjur, 7. 4. 2018 – Moška pevska skupina Jakobčani je najmlajša pevska zasedba pri nas, saj je bila uradno ustanovljena šele lansko leto. Lansko leto so se prvič predstavili kot samostojna skupina ob 25. obletnici delovanja MePZ Sveti Jakob, katerega člani so prav vsi nastopajoči. Koncert v šentjurski farni cerkvi je bil njihov prvi samostojni koncert. Nastali so spontano, saj so se moški del mešanega zbora velikokrat po vajah radi zadržali in kakšno zapeli po ljudsko in ugotovili, da lahko ubrano pojo tudi brez deklet. Pevsko skupino vodi Valentina Černe, s korepeticijami in prepevanjem pa ji pomaga mož Luka Černe. Kot prvo pesem koncert so si izbrali prosvetno Mariji na čast ob spremljavi orgel. V nadaljevanju pa so nagovarjali dekleta in domovini. Kot solist se je izkazal mladi pevec Jan Čater in s svojim čudovitim tenorjem zapolnil šentjursko cerkev.

Jakobčani pa so v goste povabili mlade pevce Otroškega pevskega zbora OŠ Dramlje. V šoli kar tretjina vseh otrok poje v šolskih zborih, kar potrjuje, da je petje doma tudi v Dramljah. Lani so se prvič udeležili regijskega tekmovanja otroških zborov in se domov vrnili z zlatim priznanjem, prejšnji teden pa so se udeležili še državnega tekmovanja otroških in mladinskih zborov v Zagorju ob Savi in tudi tam osvojili zlato priznanje. Poleg tega so prejeli še priznanje za najboljši nastop otroškega pevskega zbora debitanta. Na klavirju jih spremlja Valentina Černe, zbor pa vodi Marija Klančar. Po njihovem nastopu pa so ponovno zapeli Jakobčani in ubrano zaokrožili lep večer. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ansambel Pik v velikem slogu slavil na Števerjanu

ViP

Jakobčani zapeli za 1. april

Jure Godler

​Ipavci na materinski dan znova v domači cerkvi

ViP

Jakobčani peli Goričanom

ViP

December ob mestnem ognjišču: Pred in po prazniku

Jure Godler

Kresnice in Jakobčani na območni reviji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več