5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Jasmina Levičar dobitnica priznanja ACS

Slovenj Gradec, 8. 5. 2014 – V Slovenj Gradcu je potekalo Nacionalno odprtje tedna vseživljenjskega učenja 2014, kjer so podelili naslov Ambasador učenja 2013 citrarki Jasmini Levičar s Prevorja. Priznanje podeljuje Andragoški center Slovenije, kandidatko pa je predlagala Ljudska univerza Šentjur. Odprtje Parade učenja se je začelo že ob 11. uri v starem mestnem jedru Slovenj Gradca z različnimi ponudniki izobraževanj na stojnicah in programom na odru. Priznanja pa so podelili v Kulturnem domu z ogledom video portretom dobitnikov priznanj.
Da je življenje učenje in kako velik pomen ima vseživljenjsko učenje, se zaveda tudi naša ambasadorka. Učenje zanjo ni le branje in študiranje iz knjig in v učilnicah, učenje in nove izkušnje so dnevne sopotnice lahko na sprehodu čez gozd, ob opazovanju otrok, pri učenju veščin vrtnarjenja svoje mame … skratka, biti odprt za nove izkušnje, videti priložnosti in pri tem vzeti tisto, kar je zate najboljše.

Mlada podjetnica

Jasmina Levičar se je iz mlade brezposelne osebe prelevila v samozavestno uspešno podjetnico.  Kot diplomantka geodezije ni našla ustrezne zaposlitve, zato je iskala, kje se ji bodo odprla druga vrata. Ta je našla na Ljudski univerzi Šentjur, ko se je odločila, da se udeleži tečaja ustvarjalnega pisanja. Kasneje se je vključila v projekt Podjetno v svet podjetništva in prišla do novih poznanstev in priložnosti. Danes uspešno vodi svoje podjetje Glas citer. Mlajše in starejše poučuje igranje citer, v svojem okolju prireja citrarske koncerte, igra v gledališki skupini … Domačini so veseli, da jo imajo, saj je s svojo dejavno vlogo popestrila delovanje kulturnega društva in drugih ustanov v svojem okolju. Citre jo tako spremljajo na vsakem koraku. Najbolj je vesela in ponosna, da je njen hobi postal tudi njen poklic, v katerem uživa. Svoje znanje že nadgrajuje v solo petju. Kdo ve, lahko se ji tudi tu odprejo nove priložnosti za delovanje. (vir: tvu.acs.si; foto: Franci Lajovic, ACS)

Sorodne novice

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler

Kulturno društvo Prevorje ima novo vodstvo 

Jure Godler

Citrarka nabira blesteče in odmevne nastope

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več