16.7 C
Šentjur pri Celju
03/07/2020
sentjur.net

Jelka Godec imenovana za državno sekretarko v Vladi RS

Ljubljana, 25. marec 2020 – Sočasno s spoprijemanjem z epidemijo koronavirusa novoimenovana vlada pod vodstvom Janeza Janše zapolnjuje še zadnja mesta v vladi. Ta je na včerajšnji dopisni seji šentjursko poslanko Jelko Godec (SDS) imenovala na mesto državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade. Godčeva, ki se bo pridružila še trem sekretarjem (eden izmed njih je tudi Šmarčan Vinko Gorenak), bo v kabinetu pristojna za področje zdravstva.

Sklepati gre, da je “zdravstveno” sekretarsko mesto posledica vodenja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic ter Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom, ki jo je vodila v tem mandatu. Godčeva je bila poleg tega podpredsednica odbora za zdravstvo. Spomnimo, da se je v medijih že nekaj dni po imenovanju nove vlade ugibalo, ali se Godčeva kot sekretarka seli na zdravstveno ministrstvo.

Njeno poslansko mesto naj bi nasledil Polzeljan, nekdanji poslanec Ljubo Žnidar, v Državnem zboru pa ostaja Lidija Ivanuša, ki po izstopu iz Slovenske nacionalne stranke šentjurske barve zastopa v SDS. (ViP)

Sorodne novice

Z donacijo državne sekretarke do novega dezinfektorja

Tjaša Ferlež

Komentiramo: Kje se zatika pri gradnji državne ceste Dole–Ponikva–Loče?

Jure Godler

V roku treh let se bo zgodil kolaps pokojninskega sistema

Jure Godler

Prejeli smo: Volilni konferenci SDS Šentjur

Jure Godler

Ponkovljani bodo le dočakali rekonstrukcijo ceste

Jure Godler

Bo korupcija v zdravstvu dobila epilog?

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več