19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Jelka Godec imenovana za državno sekretarko v Vladi RS

Ljubljana, 25. marec 2020 – Sočasno s spoprijemanjem z epidemijo koronavirusa novoimenovana vlada pod vodstvom Janeza Janše zapolnjuje še zadnja mesta v vladi. Ta je na včerajšnji dopisni seji šentjursko poslanko Jelko Godec (SDS) imenovala na mesto državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade. Godčeva, ki se bo pridružila še trem sekretarjem (eden izmed njih je tudi Šmarčan Vinko Gorenak), bo v kabinetu pristojna za področje zdravstva.

Sklepati gre, da je “zdravstveno” sekretarsko mesto posledica vodenja Preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic ter Preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom, ki jo je vodila v tem mandatu. Godčeva je bila poleg tega podpredsednica odbora za zdravstvo. Spomnimo, da se je v medijih že nekaj dni po imenovanju nove vlade ugibalo, ali se Godčeva kot sekretarka seli na zdravstveno ministrstvo.

Njeno poslansko mesto naj bi nasledil Polzeljan, nekdanji poslanec Ljubo Žnidar, v Državnem zboru pa ostaja Lidija Ivanuša, ki po izstopu iz Slovenske nacionalne stranke šentjurske barve zastopa v SDS. (ViP)

Sorodne novice

Uradno: Jelka Godec na čelo poslanske skupine SDS

ViP

Kdo se bo boril za poslanska mesta?

ViP

Polnar znova na volitve, a s kom?

ViP

Na Šentjurskem trije ministri. Kustec: Kalobje bo dobilo nov šolski prostor

ViP

Godčeva ponovno na podpredsedniškem mestu SDS

ViP

DeSUS odslovil Roberta Polnarja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več