16.5 C
Šentjur pri Celju
12/07/2020
sentjur.net

Zoran Predin gostoval na petem Kantvembru

Grobelno, 30. 11. 2019 – Člani Kulturnega društva Grobelno skrbijo za širjenje obzorij občinstva tudi s promocijo nekomercialne glasbene scene. Ena takšnih je tudi kantavtorstvo. Že peto leto konec meseca novembra pripravijo koncert Kantvember. V preteklih letih so na odru Doma krajanov Grobelno gostovali Adi Smolar, Vlado Kreslin, Andrej Šifrer in Tomaž Domicelj. Tem slovenskim legendam pa se je letos pridružil še Zoran Predin. Obiskovalci so dodobra napolnili večnamenski prostor in se prepustili ritmom kitare in božajočemu glasu Zokija. Koncert pa je popestril s pristnim humorjem.

“Kot kitarist imam rad to glasbo in ta glasba ima v sebi nekaj žlahtnega. Avtor igra na svojo kitaro – svojo muzo in hkrati z liriko izpoveduje neko pripadnost do te muze. S tem tudi izkazuje odnos do samega življenja. Kantavtorska glasba je namreč glasba o življenju,” nam je zaupal glavni organizator in predsednik KD Grobelno Gregor Počivalšek. Kantvember je zadnja prireditev v začrtanem programu društva. Začeli so v mesecu marcu z alternativnim koncertom rock&rolla Izštekano-odštekano. Sledila sta Grobelno Fest in Gorb’N’Roll ter MaK – Mednarodni kantavtorski festival. Z vsemi temi koncerti pa dajejo doprinos celotni regiji. (Jure Godler)

Sorodne novice

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Izštekano? Odštekano! IV

Jure Godler

Dobjanska kantavtorka v finalu KantFesta

Jure Godler

Večer pojočega ”krompirja” na Grobelnem

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več