13.6 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net
(foto: ZD Šentjur)

Kateri zdravniki v Šentjurju še sprejemajo paciente?

Šentjur, 29. december 2021 – Aplikacija Sledilnik je postala eno prvih imen, na katera pomislimo v povezavi z epidemijo novega koronavirusa. Prostovoljci so sedaj pripravili novo stran, na kateri lahko sledite, kateri družinski zdravniki, ginekologi, zobozdravniki in pediatri sprejemajo nove paciente ter kako so zasedeni. Preverilo smo, kakšno je stanje v naši občini.

Sledilnik svoje podatke prejema od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki operira s podatki razpoložljivih zdravnikov. Nadalje jih, tudi s pomočjo Geodetske uprave Republike Slovenije, obdelajo prostovoljci Sledilnika.

Kapacitete družinskih zdravnikov precej polne

V Šentjurju delujeta dve zdravstveni ustanovi – Zdravstveni dom Šentjur in Diagnostični center Šentjur. Slednja ima dva družinska zdravnika, ki sta vsak zasedena polovično, nove paciente pa sprejema le dr. Dragiša Čolović. V javnem ZD Šentjur je družinskih zdravnikov enajst, od teh pa jih je devet preko 80 odstotno zasedenih. Nove paciente sprejemajo ambulante Anne Marie Nowakowska Prezelj, Domna Pušnika, Polone Krumpak in Nastje Kos.

Med pediatri imata dve ambulanti 92 odstotno zasedenost, ena pa 20 odstotno. Ambulanti Anje Hvalc Kolman in Lucije Pungeršek paciente še sprejemata.

Edini ginekolog prezaseden

Zdravstveni dom Šentjur premore tudi šest zobozdravnice, štiri med njimi imajo svoje kapacitete 100 odstotno zasedene. Kljub temu jih ima pet med njimi za nove kliente vrata še odprta. Nekoliko drugačna slika je na področju ginekologije. Po podatkih sledilnika je edini šentjurski ginekolog Filip Simoniti, ki deluje v Diagnostičnem centru Šentjur, 108 odstotno zaseden in novih pacientk ne sprejema.

Sledilnik je uporabnikom na voljo brezplačno. Lahko pa ga tudi podprete, in sicer z enkratno ali redno mesečno donacijo. Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Sorodne novice

ZD Šentjur napako pri cepljenju že razrešil

ViP

Tudi v januarju “dnevi cepljenja”

Jure Godler

Pozitiven odziv na Dneve cepljenja

ViP

Tudi v Šentjurju in Dobju so se začeli Dnevi cepljenja

ViP

Obvestilo: Poskrbimo zase in za druge – cepimo se!

Jure Godler

Interes za cepljenje v Šentjurju poskočil za več kot 300 odstotkov

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več