14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Tim zdravstvene nege ZD Šentjur prejemnik srebrnega znaka

Šentjur, 16. 5. 2023 – Sinoči, 16. maja 2023, so bila v Narodnem domu v Celju na svečani prireditvi podeljeni znaki, priznanja Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje, med dobitniki pa so tudi člani tima zaposlenih v Zdravstvenem domu Šentjur. V obrazložitvi so zapisali kar nekaj pohvalnih besed o vzornem sodelovanju vseh zaposlenih, razumevanju med generacijami in različnimi poklici ter pripadnosti in povezanosti. V nadaljevanju navajamo nekaj ključnih poudarkov:

“Smo eden izmed manjših zdravstvenih domov na območju Kozjanskega. Naš zdravstveni dom je bil ustanovljen 1.7.1992. Delo imamo organizirano na dveh lokacijah in sicer v ZD Šentjur in ZP Planina pri Sevnici, opravljamo pa tudi zdravstveno varstvo za varovance Doma starejših Šentjur. Sestavljajo ga štiri organizacijske enote: OE splošna zdravstvena dejavnost, OE specialistična dispanzerska dejavnost, OE zobozdravstvena dejavnost in OE ne medicinska dejavnost.

Naš tim sestavlja pisana paleta različnih poklicev, ki se med seboj tesno povezujemo in sodelujemo. Da v lokalni skupnosti ljudi čim bol ozaveščamo in osveščamo nam pri tem pomaga tudi Center za krepitev zdravja Šentjur. Od leta 2022 pa imamo v sklopu zdravstvenega doma tudi Center za duševno zdravje odraslih.

Da imajo naši pacienti čim bolj kakovostno obravnavo  poskrbimo tako, da v obravnavo vključimo čim več različnih profilov. Pri tem nam pomaga tudi odlična klima in vzdušje v ustanovi, saj je  partnerski in kolegialen odnos eden od temeljev za uspešno opravljeno delo. Sodelujemo z zobnimi ambulantami, laboratorijem, fizioterapijo, okulistično ambulanto, patronažno službo, CKZ in CDZO, splošnimi, dispanzerskimi in referenčnimi ambulantami,  antikoagulanto ambulanto, logopedom in upravo zdravstvenega doma, ki skrbi za administrativne zadeve vseh zaposlenih.

S ponosom lahko povemo da, nam ne glede na občasne otežene razmere ni težko priskočiti na pomoč sodelavcu oz. sodelavki pri prenaročanju, organizaciji dela ali nadomeščanju bolniških odsotnosti. Včasih se zgodi, da svoje delo prej končamo in nato priskočimo na pomoč sodelavki oz. sodelavcu pri vlaganju kartonov, prevezovanju ran in podobno, da lahko tudi oni čimprej in lažje zaključijo svoj delovni dan.

Pri nas ne govorimo o hierarhičnem odnosu saj vemo, da ne glede na stopnjo izobrazbe smo pomembni vsi kamenčki v mozaiku, da bo naše delo opravljeno dobro in kakovostno. Zato medicinske sestre z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami pomagajo mlajšim, ki so svojo delovno pot šele začele ali pa so k nam prišle iz kakšnega drugega delovnega okolja jih vodijo in usmerjajo. Mlajše medicinske sestre pa včasih z tehničnimi in računalniškimi spretnostmi pomagajo njim. Odlično sodelujemo tudi z našimi zdravniki s katerimi imamo sproščen in spoštljiv odnos.

Večina sester v zdravstvenem domu je vključena tudi v ekipo nujne medicinske pomoči, ki jo pri nas izvajamo ambulantno in na terenu kot VUZ. Predvsem nam mlajšim sestram pomeni zelo veliko, da lahko neglede na čas vedno pokličemo enega izmed sodelavcev v primeru da rabimo kakšen nasvet, pomoč ali pa samo pogovor. Ker so včasih urniki že malo natrpani si med seboj pomagamo tudi tako, da se vedno dogovorimo glede urnika dežurstev in skupaj iščemo rešitve za zamenjavo v primeru bolniških odsotnostih in drugih obveznostih. Tudi praznike imamo razdeljene tako, da vsako leto vsak oddela po en praznik ali pa tudi kakšnega več zaradi orginazacijskih zadev”

Vsem članom tima Zdravstvenega doma Šentjur čestitamo za priznanje in jim želimo uspešno delo tudi v bodoče, v dobro vseh nas. Ustanoviteljici JZ ZD Šentjur sta sicer občini Šentjur in Dobje, kar pomeni, da statistično pokriva zdravstveno oskrbo za okoli 21.000 ljudi, vendar pa lahko osebnega zdravnika v zavodu izbirajo tudi prebivalci izven teh občin. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Duševna pomoč in fizioterapija v novih prostorih

ViP

Center za duševno zdravje tudi pri nas

Jure Godler

Kateri zdravniki v Šentjurju še sprejemajo paciente?

ViP

Obvestilo: Poskrbimo zase in za druge – cepimo se!

Jure Godler

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler

Naši zdravstveni delavci so v dobri kondiciji

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več