8.3 C
Šentjur pri Celju
03/03/2024
sentjur.net

Zopet cepljenje proti gripi in Covidu-19

Šentjur, 4. oktober 2023 – Tudi Zdravstveni dom Šentjur je danes začel s cepljenjem proti Covidu-19. Na priporočilo Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije zdravstvene domove namreč pozvalo, da ponovno vzpostavijo cepilne centre. Med populacijo je namreč znova zaznati vse več primer okužb, ki poleg ostalih sezonskih obolenj obremenjujejo zdravstveni sistem.

Šentjurski zdravstveni dom je cepljenje proti novemu koronavirusu združil s cepljenjem proti gripi. Izvajajo ga še jutri, v četrtek, od 7.30 do 18.30, prav tako v petek od 7.30 do 13.30. Cepljenje bo potekalo tudi prihodnji teden, in sicer v sredo in četrtek med 7.30 in 18.30, v petek pa od 7.30 do 13.30. Cepljenje je za imetnike kartice zdravstvenega zavarovanja brezplačno, poteka pa v referenčni ambulanti št. 3 (1. nadstropje). Kot poroča STA, je v Slovenijo že prispelo preko 58 tisoč odmerkov posodobljenega cepiva proti Covidu-19, v državi pa imamo ob tem še nekaj čez milijon odmerkov preostalega cepiva proti Covidu-19.

Sorodne novice

Duševna pomoč in fizioterapija v novih prostorih

ViP

Tim zdravstvene nege ZD Šentjur prejemnik srebrnega znaka

Jure Godler

Center za duševno zdravje tudi pri nas

Jure Godler

Kateri zdravniki v Šentjurju še sprejemajo paciente?

ViP

Obvestilo: Poskrbimo zase in za druge – cepimo se!

Jure Godler

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več