17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Duševna pomoč in fizioterapija v novih prostorih

Šentjur, 29. maj 2023 – Center za duševno zdravje odraslih v Šentjurju deluje že od lanskega poletja, minuli teden pa je dobil tudi lastne prostore. Te je Občina Šentjur uredila v pritličju Zdravstvenega doma Šentjur, kjer sta bili nekoč poslovalnici banke in trgovine s čevlji.

Raznovrstne duševne težave so vse pogostejše, v stiskah pa marsikdo ne ve, kam se obrniti. Osebam z duševnimi težavami sta v Šentjurju zdaj na voljo dve ambulanti psihologinj, ambulanta psihiatra, investicija pa je prinesla tudi administratvno pisarno, sestrsko sobo, pisarno za socialno delavko in delovnega terapevta ter sobo za posege. Strokovni tim novega centra sestavljajo zdravnik psihiater in vodja centra dr. Valerij Melanič, specialist psihiatrije. Polnoletne osebe lahko pridejo v center brez napotnice, zaposleni pa jih obravnavajo individualno ali pa se timsko odpravijo tudi na teren. Center namreč ne zagotavlja podpore le občanom Šentjurja in Dobja, temveč tudi za široko območje Kozjanskega in Konjiškega.

Prostori tudi za fizioterapijo

Direktorica Zdravstvenega doma Šentjur Melita Tasić Ilić ob tem opozarja, da se duševne težave stežka rešijo same od sebe, saj jih pacienti mnogokrat niti ne prepoznajo. Zato je pomembno, da poiščemo strokovno pomoč. Zadovoljstvo je ob pridobitvi izrazil tudi župan Marko Diaci, ki je občanom zaželel, da uslug Centra za duševno zdravje odraslih sicer ne bi potrebovali, a če bo potrebno, da se bodo po pomoč zatekli vanj.

V sklopu investicije je nove prostore pridobila tudi fizioterapija. Zdravstveni dom po besedah direktorice tako pričakuje nujno skrajšanje čakalnih dob. Občina Šentjur kot investitor in naročnik je bila zadolžena za izvedbo postopkov javnega naročanja v skladu, prav tako je sodelovala pri sami izvedbi investicije, financer v višini 372 tisoč evrov pa je Zdravstveni dom Šentjur.

Sorodne novice

Zopet cepljenje proti gripi in Covidu-19

ViP

Tim zdravstvene nege ZD Šentjur prejemnik srebrnega znaka

Jure Godler

Center za duševno zdravje tudi pri nas

Jure Godler

Kateri zdravniki v Šentjurju še sprejemajo paciente?

ViP

Obvestilo: Poskrbimo zase in za druge – cepimo se!

Jure Godler

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več