29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Kjer besedam spodleti, glasba govori!

Blagovna, 12. 4. 2024 – Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občina Šentjur in Dobje je priložnost, da se na enem odru pokaže prihodnost šentjurskega petja. V letošnjem letu lahko z lahkoto trdimo, da je ta zelo obetajoča. Na odru Podružnične osnovne šole Blagovna se je zvrstilo več kot 500 mladih pevcev, ki so se predstavili v otroški in mladinski kategoriji. Organizator revije je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti območna izpostava Šentjur, katere vodja je Anita Koleša.

Ta je pred pričetkom tudi nagovorila poslušalce. “Vesela sem, da se revije naših zborov udeležijo vse šole v Občini Šentjur in Dobje. Prava pomlad, čeprav je letos zelo pohitela, se začne takrat ko zapojo naši zbori. Zapojo pa vsako leto z zelo množično udeležbo,” je izpostavila Anita Koleša. Zahvalila se je vsem, ki vzpodbujajo mlade pevce, ki hodijo redno na pevske vaje saj s tem podpirajo tudi veselje do petja. Nagovor pa je končala s besedami Hansa C. Andersena: “Kjer besedam spodleti, glasba govori!”

15 nastopajočih pevskih zborov

Revijo pa je strokovno spremljala Anka Jazbec, ki je letos ob obilici odličnih nastopov imela zelo težko nalogo. Otroške in mladinske zbore je morala razdeliti glede na kakovostni nivo, ter zborovodjem nuditi tudi strokovni nasvet. Anka Jazbec pa je tudi umetniška vodja Otroškega pevskega zbora RTV Slovenija. Program pa so povezovali Petra Korenjak, Martin Korenjak in Aneja Verk si člani gledališke skupine iz Dramelj. Vezni tekst pa je pripravila Anica Čede.

Tudi letos je bila revija zaradi petnajstih nastopajočih zborov razdeljena na dva dela. Na prvem, ki se je začel ob 16. uri so nastopili otroški in mladinski zbori iz osnovnih šol Hruševec, Dobje, Planine pri Sevnici in podružnične OŠ Blagovna ter projektni mladinski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično. V drugem delu pa so poslušalci lahko poslušali petje otroških in mladinskih zborov iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, OŠ Blaža Kocena Ponikva, OŠ Slivnice pri Celju in OŠ Dramlje. (Jure Godler, video: Danijel Berden)

Video posnetek (avtor Danijel Berden)

Sorodne novice

Prepevali na 32. reviji pevskih zborov

Jure Godler

Po treh letih znova poklicali pomlad

Jure Godler

Po dveh letih znova peli na 30. reviji pevskih zborov

Jure Godler

Zborovski BUM iz 400 mladih grl

ViP

Zapeli na XXIX. območnem srečanju zborov

Jure Godler

Na Blagovni pelo skoraj 500 otrok

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več