7 C
Šentjur pri Celju
27/02/2021
sentjur.net

Kjer je dobra obutev zelo pomembna

Šentjur, 25. 4. 2015 – Dopoldanska ura za množico pohodnikov vseh generacij nikakor ni bila prezgodnja. Nasmejani obrazi pred začetkom pohoda so bili znak, da so udeleženci pripravljeni na vse izzive, ki jim jih pot ponuja. Krajšega pohoda se je udeležila praktično celotna OŠ Franja Malgaja, večina otrok pa je s sabo pripeljala tudi starše in znance. Za osnovnošolce je bil pohod obvezen, saj so s tem nadomeščali drugi januar. Udeležili so se ga tudi učenci OŠ Hruševec in dijaki Šolskega centra Šentjur, prav tako pa so se jim pridružili še varovanci Varstveno delovnega centra. Daljšega, ki pa je bil letos organiziran prvič, pa 40.  Na pohod se je v družbi lastnikov odpravilo tudi nekaj človekovih najboljših prijateljev, psov.

Štrki potegnili vse

Vleka vrvi za pokal Šentjurjevega letos ni bila tako množično zastopana kot prejšnja leta. Tekmovanja so se udeležile tri ekipe, in sicer Šentjurski Korenjaki, Prekmurski štrki in Gamsi iz Sevnice. Po uvodnem žrebu se je napetost začela stopnjevati, vrv pa napenjati. Letos so ekipe tekmovale s po sedmimi člani. Najboljšo taktiko in največ moči so uporabili Prekmurski Štrki, ki so suvereno premagali obe nasprotni ekipi. Na drugo mesto so se uvrstili Šentjurski Korenjaki, najmanjši pokal pa so prejeli Gamsi iz Sevnice. Štrki so tako iz Šentjurja po precej letih odnesli tudi prehodni pokal. (Zoran Borovšak; foto: Zoran Borovšak, Vlado Blažević)

Sorodne novice

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

Dan D za vinogradnike

Jure Godler

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler

Šentjurjevo 2018: Jure Zdolšek prvi do vina z oceno 19

Jure Godler

Od Slatne do Liverpoola po rockovsko

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več